Átigazolás

Válogatott védőt igazolt a Diósgyőr

Kádár Tamás a Diósgyőrnél folytatja pályafutását. A válogatott védő fél évre kölcsönben érkezik a holland Rodától a DVTK-hoz, amely opciós joggal rendelkezik a játékos megvásárlására.

"Kádár Tamást nem kell senkinek sem bemutatni, biztosak lehetünk benne, vele jelentősen erősödik a DVTK védelme - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. - Egyelőre féléves szerződést kötöttünk a védővel, aminek lejártakor opciós joggal rendelkezünk a játékjog végleges megvásárlására is. Egy éven belül már a harmadik válogatott labdarúgót hoztuk haza külföldről, amihez kellett Leisztinger Tamás ismételt hozzájárulása is."

A 22 éves játékos hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatotokon és csatlakozik a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez.

A középső és bal oldali védő posztján bevethető ballábas futballista Zalaegerszegen lett NB I-es labdarúgó, de 18 évesen lecsapott rá a Premier League-ben szereplő Newcastle United. Az első évben három, a másodikban 13 alkalommal viselte az észak-angliai csapat fekete-fehér mezét. Egy rövid Huddersfield FC-ben tett kitérő után tavaly ősszel elhagyta Angliát és Hollandiába, a Roda JC együttesébe igazolt, ahol 11 mérkőzésen kapott bizalmat.

Közben 2010-ben bemutatkozott a válogatottban is, ahol tavaly már öt mérkőzést játszott. Elek Ákoshoz és Rudolf Gergelyhez hasonlóan ő is meghívót kapott Egervári Sándortól a magyar labdarúgó válogatott keretébe, amely február 6-án Fehéroroszország ellen lép pályára a törökországi Belekben.

Kádár Tamás hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatotokon és csatlakozik a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez.