Kézilabda

Két kategóriában is nyertek a Fradi női kézisei

A SportKlub új díjat alapított, amelyben a legjobb sportolókat jutalmazzák minden évben. Szavazni lehetett a legjobb férfi és női sportolóra, a legjobb mérkőzésre, a legjobb csapatra és a legnépszerűbb sportolóra. Tegnap kihirdették a győzteseket.

sportKlub Fradi

A csatorna január 7-én hivatalos Facebook oldalán hirdette meg a szavazást, és egészen 28-ig lehetett szavazni öt kategóriában a legjobbakra. A szavazatokat összesítették és 30-án ki is hirdették a nyerteseket. Az öt kategóriából négyben kézilabdázók nyertek.

A legjobb női sportoló kategóriában Görbicz Anita lett a legjobb, mindössze öt szavazattal bizonyult jobbnak a második helyet megszerző Tomori Zsuzsannától. „Megtiszteltetés, hogy nekem ítélték ezt a díjat. Most kezdődnek a Bajnokok ligája középdöntői, ez a díj plusz motivációt ad, hogy még keményebben küzdjek" – mondta a Győri Audi ETO játékosa a kisalfold.hu-nak.

A legjobb férfi sportoló kategóriában Császár Gábor diadalmaskodott 930 szavazattal. A második helyen az úszó Gyurta Dániel végzett 676 szavazattal. „Nagyon boldog vagyok, hogy én nyertem meg a SportKlub Év Sportembere-díját a férfiak között. Kiváló sportolókkal jelöltek egy kategóriába, ami még értékesebbé teszi számomra ezt a díjat. Minden ilyen jelölés megtisztelő és nem tudom eléggé megköszönni azoknak, akik hozzásegítettek az elismeréshez" – nyilatkozta Császár Gábor.

A Fradi női kézilabdacsapata két kategóriában is maga mögé utasította az ellenfeleket. A fővárosi együttes lett a legjobb csapat a 2012-es évben 865 szavazattal, olyan csapatokat utasítva maga mögé mint az Olimpián remekül szereplő férfi kézilabda válogatottat és a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát. A legemlékezetesebb Sportklubos mérkőzés szavazását is megnyerték a zöld-fehérek a Dinamo Volgográd elleni KEK elődöntő mérkőzésükkel. A második helyen is ők végeztek a Győri Audi ETO KC elleni magyar bajnoki döntő mérkőzéssel.

Egyedül a legnépszerűbb sportoló kategóriában nem kézilabdázó nyert. Itt Jakabos Zsuzsanna utasította maga mögé az ellenfeleket 1151 szavazattal. Szucsánszki Zita végzett a második, Nagy László pedig a harmadik helyen.

Kovács "Kokó" István pedig különdíjjal jutalmazott egy 21 év alatti sportolót, aki a legjobbat nyújtotta az előző évben. A díjat Rózsa Csilla golfozó nyerte.

A SportKlub - Év Sportembere Díj szavazásunk végeredménye:

- A LEGJOBB FÉRFI SPORTOLÓ 2012
1. Császár Gábor (930 szavazat)
2. Gyurta Dániel (676 )
3. Báder Márton (304)

- A LEGJOBB NŐI SPORTOLÓ 2012
1. Görbicz Anita (1013 szavazat)
2. Tomori Zsuzsanna (1008)
3. Risztov Éva (381)

- A LEGJOBB CSAPAT 2012
1. FTC-Rail Cargo Hungaria (865 szavazat)
2. Férfi kézilabda-válogatott (399)
3. Sapa Fehérvár AV19 (173)

- A LEGEMLÉKEZETESEBB SPORTKLUBOS MÉRKŐZÉS 2012
1. FTC-Rail Cargo Hungaria– Dinamo Volgográd KEK-elődöntő 34-26 (692 szavazat)
2. FTC-Győr női kézilabda bajnoki döntő második meccse (334)
3. Szeged-Veszprém férfi kézilabda bajnoki mérkőzés (okt. 28.) (203)

- A LEGNÉPSZERŰBB SPORTOLÓ 2012
1. Jakabos Zsuzsanna (1151 szavazat)
2. Szucsánszki Zita (765)
3. Nagy László (103)