Játékvezetés

Törökországban edzőtáborozott a játékvezetői elit

A hazai játékvezetői és asszisztensi elit az MLSZ szervezésében a törökországi Antalyában edzőtáborozott és készült fel minden igényt kielégítő feltételek mellett a tavaszi szezon várható kihívásaira.

A hanuár 19. és 26. között zajló edzőtáborban a résztvevők minden nap másfél órás, logikusan felépített tréninggel kezdtek Sáfár Sándor edzéstervei alapján, majd tanulságos szakmai előadásokon vettek részt. Az elméleti tesztet követően Puhl Sándor a súlyos szabálytalanságok felismeréséről és büntetéséről szólt. Az MLSZ JB másik alelnöke, Hanacsek Attila a büntetőterület felügyeletét és a szabadrúgások menedzselését vette górcső alá. Juhos Attila a szimulálásról alkotott véleményét osztotta meg a hallgatósággal, míg Székely Ferenc a játékvezetők és az asszisztensek együttműködéséről, a büntetőterület közös felügyeletéről foglalta össze gondolatait. Tóth Vencel a nyilvánvaló gólhelyzetek témakörét járta körül kellő részletességgel. Arany Tamás a kezezések helyes elbírálására hívta fel a mindvégig fogékony hallgatóság figyelmét. Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója a sajtó futballban betöltött szerepével szembesítette az edzőtáborozókat - számolt be az mlsz.hu.

A csoportos foglalkozásokon az élvonalbeli meccsek érdekes szituációt elemezték, azt követően a konklúziókat útmutatásokká formálták, hogy ezáltal is törekedjenek arra: tavasszal minél kevesebb hibaszázalékkal vezessék a találkozókat. Dr. Hegyi Péternek, a Convention-program frissen kinevezett felelősének koordinálásával angol nyelvű tesztet oldottak meg a résztvevők. A video- és lesteszt mellett úgynevezett Practical session is szerepelt a forgatókönyvben, ahol a futballpályán mérkőzésszerű jelenetekre kellett reagálniuk síppal, lappal, zászlójelzéssel a játékvezetőknek és az asszisztenseknek.