Premier League

Rooney duplájával fordított a MU, a Chelsea nem bírta a hajrát Readingben

A Manchester United a Southamptont verte, a Chelsea pedig kétgólos előnyt adott le a Reading otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szerdai játéknapján.

Kagawa

Manchester United-Southampton

Védelmi hibát követően a Southampton ráijesztett a Manchester Unitedre, Carrick röviden emelte haza a labdát, Rodriguez lecsapott rá, elvitte a kifutó De Gea mellett és balról, éles szögből a hálóba passzolta (0-1). Gyorsan egyenlített a hazai csapat, három perccel később Kagawa küldte a védelem mögé a labdát, Rooney startolt rá és jobbról, kilenc méterről a hosszú sarokba küldte (1-1). Húsz perccel később fordított a MU, Van Persie jobbról tekert be szabadrúgást, a túl oldalon érkező Welbeck középre bólintotta a labdát, amit Rooney egy lépésről a hálóba vágott (2-1). A MU sikere azt jelenti, hogy hét pontra növelte előnyét az élen a városi rivális City előtt.


 

Reading-Chelsea

A Chelsea nagy fölényben játszott az első félidőben a Reading otthonában, de csak az első félidő ráadásában tudott gólt szerezni, spanyol akció végén, Fernando Torres átadását Juan Mata hat méterről értékesítette (0-1). A 66. percben Mata előkészítőként villant, szöglete után Lampard fejelt Federici kapujába (0-2). Úgy tűnt, a Chelsea három ponttal távozik, ám négy perccel a vége előtt Adam Le Fondre balról, tíz méterről szépített, majd a ráadás utolsó percében ugyanő egyenlített, közelről a jobb felső sarokba lőtt (2-2). A Chelsea harmadik helyen áll, hat ponttal szorul a második Manchester City mögé, a Reading jobb gólkülönbségével elmozdult a kieső helyről.

Premier League
24. forduló
Fulham-West Ham 3-1 (1-0)
Gól: Berbatov (10.), Rodallega (48.), O'Brien (90.), ill. Nolan (47.)
 
Manchester United-Southampton 2-1 (2-1)
Gól: Rooney (8., 27.), ill. Rodriguez (3.)
 
Reading-Chelsea 2-2 (0-1)
Gól: Le Fondre (86., 90+5), ill. Mata (45.), Lampard (60.)