Olasz Kupa

Ez lenne a Juventus? - lapszemle

A tavalyi évvel ellentétben idén nem jutott be az Olasz Kupa döntőjébe a Juventus. Antonio Conte csapata a Lazio otthonában szenvedett 2-1-es vereséget, így a római együttes 3-2-vel jutott be a fináléba. A korábbi ötször győztes Lazio, 2009-óta nem játszott döntőt az Olasz Kupában. Antonio Conte, ezúttal elég ironikus hangnem nyilatkozott a vereség után, a Juventus edzője legalább két elmaradt büntetőt kért számon a játékvezetőn.

Tutto

Questa é Juve?” vagyis „ez lenne a Juventus?” - teszi fel a jogosnak tűnő kérdést a torinóiak kedd esti vereségét követően a Tuttosport. Tény, a Juve elég szerencsétlen körülmények között kapott ki 2-1-re az Olimpicóban - Vidal a 91. percben még egyenlített, majd Floccari az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes gólt -, de a mutatott játék és a rengeteg kihagyott helyzet mellett nem tudott szó nélkül elmenni a torinói sportnapilap. A Tuttosport megemlíti, a Genoa elleni 1-1 után ez ismét egy szerényebb teljesítmény volt Conte együttesétől. Sokak szerint azonban az Olasz Kupa csak teher volt a Juve vállán, így a folytatásban már kizárólag a Bajnokok Ligájára és a Serie A küzdelmeire kell koncentrálnia a 2012-es olasz bajnoknak.

Teljesen megérdemelten nyertünk. Kiválóan játszottunk, most pedig szeretnénk kiélvezni a győzelmet. Szerdától már úgyis a Genoa ellen készülünk” – mondta Vladimir Petkovic a Lazio edzője, aki arra a kérdésre, hogy a Romának vagy az Internek örülne-e jobban a fináléban, ennyit válaszolt: „Ezen még nem gondolkoztam. Lényeg, hogy mi bejutottunk a döntőbe”.

A Vucinic-féle szituáció? Feldobta magát. Nem is a labdát figyelte, csak át akarta verni a játékvezetőt. Marchetti hozzá sem ért” - mondta ironikusan a két meccsre ismét elmeszelt Antonio Conte. A Juventus edzője azért finoman utalt rá nyilatkozatában, hogy csapatának legalább két büntetőt megint „elfelejtettek” befújni. „Az egész párharcot figyelembe véve többet érdemeltünk volna. De aki nyer, annak van igaza, ez már csak így megy. Sajnálom a játékosaimat, mert mindent megtettek a továbbjutásért” – mondta a Juventus szakvezetője. A Lazio 2009 után jutott be ismét a kupadöntőbe, a rómaiak akkor a Stadio Olimpicóban büntetőkkel verték a Sampdoriát.

„Balo visszatért” írta (angolul) szerdai címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap már első oldalán megjegyzi, a Manchester Citytől érkező csatár 4 millió eurót fog keresni évente, és 2017-ig ír alá a Milanhoz. A Gazzetta „A Juve még nem gyógyult meg, Floccari döntőbe lőtte a Laziót” címmel a római csapat sikeréről is beszámolt.

A Corriere dello Sport a másik fővárosi csapattal, a Romával is foglalkozott. Bár hétfő délután még úgy tűnt, Zdenek Zemant menesztik (az olasz sajtó már a lehetséges utódokat találgatta, legtöbbet Alberto Malesani és Laurent Blanc nevével lehetett találkozni), kedden kiderült, a Pescarától érkező edző mégis marad a Románál. A bajnokságban Zemannak nehéz lesz emlékezeteset alkotnia, de a kupában még megmenthető a szezon. Amennyiben április 17-én a fővárosiak kiejtik az Intert, létrejön a Lazio-Roma álomdöntő!