DTM

Kubica újra versenyautóba ült

Robert Kubica 2011. februárjában szenvedett súlyos ralibalesetet, ami után az orvosoknak a karjáért kellett küzdeniük. Most hétvégén újra autóba ült, a német túraautó-bajnokságban szereplő Mercedest próbálta ki Valenciában.

Robert Kubica DTM

Robert Kubica úgy gondolja, még hosszú utat kell megtennie, hogy teljesen felépüljön ralibalesete után, amit még 2011-ben szenvedett. A lengyel újra versenyautóba ült a hétvégén Valenciában, ahol a német túraautó-bajnokságban (DTM) szereplő Mercedest próbálhatta ki.

"Súlyos sérülést szenvedtem és időbe telik, hogy rendbe jöjjön az egészségem és a karom. Lassacskán javul az állapotom, de természetesen ehhez idő kell. Ez a teszt azért volt jó, hogy megtudjam, milyen érzés a kocsiban ülni, hogy néz ki és milyen vezetni egy DTM-es autót. Összességében nagyon jól éreztem magam az autóban, ami nagyon jó." - mondta a lengyel.

Kubica hozzátette, hogy egyelőre még csak olyan autót tud vezetni, ahol nagy az utastér. A DTM autó pont ilyen, ezért ez lehetővé teszi, hogy a lengyel versenyezhessen. "Majd meglátjuk, de a DTM nagyon jó lehetőség számomra."