Premier League

Kibabrált a Manchester Cityvel a sereghajtó

A Manchester City gól nélküli döntetlenre végzett a Queens Park Rangers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának keddi játéknapján.

QPR

QPR-Manchester City

A második helyezett Manchester City megnyerte az utóbbi négy bajnoki meccsét és a sereghajtó Queens Park Rangers otthonában próbálta meg folytatni sorozatát. Az első félidőben fölényben játszott és nyomás alatt tartotta a hazaiakat Roberto Mancini együttese. A 20. percben közel állt a gólhoz, David Silva balról emelt be, ám Zabaleta kilenc méterről a felső lécre fejelte a labdát. A szünet után főképp a QPR kapusáról, Júlio Césarról szólt a játék, a brazil kapus kibabrált a Manchester Cityvel, többször is bravúrral védett és ezzel egy pontot szerzett a londoni együttes. Mancini nem lehet elégedett, ha a Manchester United szerdán legyőzi a Southamptont, akkor hét pont előnyre tehet szert az élen.

A többi mérkőzésről

Pocsék formában utazott Birminghambe a Newcastle, amely még nem nyert meccset idegenben. Ráadásul Alan Pardew együttese odahaza sem acélos, így az Aston Villa elleni fellépés előtt mindössze két pont választotta el a kieső zónától. A Szarkák most összekapták magukat, a 19. percben Cissé váltotta gólra Sissoko labdáját, majd Cabaye 20 méterről vette be Guzan kapuját. Benteke ugyan a szünet után szépített, de végül megőrizte maradék előnyét a Newcastle, amely első idei sikerét aratta.

A Stoke City elbukta legutóbbi három bajnokiját, vagyis kisebb gödörből várta a kieső helyen szerénykedő Wigant. Tony Pulis együttese nem tudott javítani, kétgólos előnyről döntetlenre adta a meccset. A Swansea sorrendben hetedik bajnokiján maradt veretlen, ezúttal gól nélküli döntetlenre zárt a Sunderland otthonában.

Premier League
24. forduló
QPR-Manchester City 0-0
 
Sunderland-Swansea 0-0
 
Aston Villa-Newcastle 1-2 (0-2)
Gól: Benteke (49.), ill. Cissé (19.), Cabaye (31.)
 
Stoke City-Wigan 2-2 (1-0)
Gól: Shawcross (23.), Crouch (47.), ill. McArthur (49.), Di Santo (61.)