Olasz Kupa

Hihetetlen végjátéknak köszönhetően ütötte ki a Lazio a Juventust

  • Szabó András

Sergio Floccari hosszabbításban szerzett fejesgóljával 2-1-ra győzött az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján a Lazio, így 3-2-es összesítéssel kiütötte a Juventust. A római csapat elsőként jutott be a májusi döntőbe.

A Genoa elleni meg nem adott büntető miatt hatalmas botrányból fordult rá a Juventus a Lazio elleni meccsre, melynek a kupadöntő volt a tétje. Ahogy arra emlékezhetünk, a torinói odavágó a Lazio számára értékes 1-1-el végződött. Így gól nélküli döntetlen esetén a rómaiak jutottak volna tovább; Vladimir Petkovics egy plusz védővel be is biztosította csapata hátsó alakzatát.

Az első félidő ennek megfelelően különösebb gólveszély nélkül zárult le; Marchettinek egyedül Vucsinics bombájánál kellett résen lennie a 46. percben. Annak inkább felpörögtek az események a második játékrészre. Az 53. percben remekül érkezett González Ledesma jobb oldali beívelésére a hosszú oldalon, s erőből, pontosan fejelt a kapu hosszú oldalába. 1-0!

A válaszra, s a hosszabbítás kicsikarására bő fél órán keresztül semmi ötlete nem volt a bajnoknak, hiába is próbálkoztak Vidalék. Amikor azonban kihirdette a negyedik játékvezető a hat perces ráadást, elámulhattak a hazai védők, mert őrizetlenül hagyták chileit, aki a 92. percben hat méterről Marchetti felett a hálóba bombázott. 1-1!

Az izgalmaknak még ekkor sem volt vége. Egy perccel később egy lepattanó lövés után szögletet végezhetett el a Lazio, s a remekül beívelt bal oldali sarokrúgást a Klose helyett becserélt, addig semmit sem mutató Sergio Floccari közelről a hálóba fejelte! 2-1!

Csaknem közvetlen az újrakezdést követően tovább folytatódott az őrület. Giovinco kísértetiesen Agüero Premier League-győzelmet érő góljára emlékeztetően tört be a Lazio tizenhatosán belülre. Lövését azonban hatalmas bravúrral védte Marchetti, a kipattanót pedig Marchisio felfoghatatlan módon az üres kapu mellé küldte.

A Lazio így hihetetlen adrenalinbombával felérő ráadás után a döntőbe jutott; a Juventus pedig már nem csak a Genoa elleni pontvesztés, de a mostani dráma miatt  is tépelődhet.

Coppa Italia
Elődöntő
Lazio - Juventus 2-1 (0-0)
Gól: González (53.), Floccari (93.), illetve Vidal (92.)
Továbbjutott 3-2-es összesítéssel a Lazio a május 26-i döntőbe.