Rövidpályás gyorskorcsolya vb

168 versenyzőt neveztek Debrecenbe

Az első nevezési határidő lejártáig 32 ország 168 gyorskorcsolyázóját nevezték a Debrecenben március 8. és 10. között sorra kerülő rövidpályás világbajnokságra.

A szervezőbizottság vasárnapi közleménye szerint a sportág legjobbjai, így az olimpiai és világbajnokokat, valamint világcsúcstartókat felvonultató kínaiak, dél-koreaiak, amerikaiak és kanadaiak mellett öt olyan európai ország - Belgium, Dánia, Litvánia, Svédország és Szerbia - is bejelentkezett, amely tavaly a sanghaji vb-n, vélhetően költségkímélés szándékával, nem vett részt.

A januárban rendezett malmői Európa-bajnokságon a férfiaknál egyéni összetettben győztes holland Freek van der Wart és honfitársa, a tavaly Eb-t nyert Sjinkie Knegt szintén ott lesz Debrecenben.

A magyar szövetség (MOKSZ) a férfiaknál a friss Eb-bronzérmes váltó tagjait, Knoch Viktort, Liu Shaolin Sándort, Béres Bencét és Burján Csabát nevezte, kiegészítve a csapatot Lóth Dávid Manóval, Oláh Bencével és Nagy Konráddal. A nők mezőnyében Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Kónya Zsófia és Tóth Patrícia képviseli majd Magyarországot.