Bundesliga

Szalai duplával vette ki a részét Stieberék legyőzéséből

A Mainz idegenben győzött a Greuther Fürth ellen, a Hannover otthon verte a Wolfsburgot, míg a Schalke nem tudta legyűrni az Augsburgot a Bundesliga 19. fordulójában szombaton délután.

Hannover-Wolfsburg

Bekezdett a Hannover, már a 3. percben megszerezte a vezetést. Abdellaoue erőszakosan szerezte meg a labdát a jobb oldalon, befelé indult vele, majd éles szögből a hosszúba tekert. (1-0)

Bő félóra után emberhátrányba kerültek Huszti Szabolcsék - a szélső kezdő volt -, miután Pocognoli bután hason talpalta Fagnert, és teljesen megérdemelt piros lapot kapott. Ennek ellenére nőtt a hazaiak előnye, méghozzá igen nagy szerencsével. Egy jobb oldali beadásra Mame Diouf érkezett, a fejese a kapufát találta el, de után visszapattant rá a labda, a válláról pedig a kapuba került. (2-0)

A Wolfsburg a második félidő elején tudott reagálni, de akkor azonnal. Az épp csak becserélt Madlung egy jobb oldali szöglet után kapta vissza balról a labdát, és be tudta lőni. (2-1)

A Farkasok mindent megtettek ugyan az egyenlítésért, rengeteg lehetőséget alakítottak ki, betalálni nem tudtak, így a 85. percben lecserélt Huszti Szabolcs csapata ezúttal nyerni tudott.

Szalai Ádám gólöröme a Mainz és a Hoffenheim mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

Greuther Fürth-Mainz

A hazaiaknál Stieber Zoltán, a vendégeknél Szalai Ádám is ott volt a kezdőben a meccsen, aminek az első félidejében leginkább csak birkóztak a csapatok. A Fürth volt vállalkozóbb szellemű, a Mainz inkább arra törekedett, hogy a saját kapuja előtt rend legyen.

A második félidőben aztán gyorsan megtört a jég: az 53. percben Szalai elé került a labda egy blokkolt lövés után, ő egyből lőtt, és a védők lábain megpattanva a hálóba jutott a játékszer. (0-1)

Ez volt a válogatott csatár idei tizedik bajnoki gólja, és nem sokkal később jöhetett volna a következő is: jobb oldali lapos beadás után maga alól kellett tüzelnie, amit még blokkoltak a védők, a kipattanót aztán Malli belsőzte be. (0-2)

Így is meglett Szalai tizenegyedik találata, mivel a hajrában egy jobb oldalról előre ívelt labdánál a hazai védők és a kapus egymásra vártak, így a támadó különösebb küzdelem nélkül külsővel a hálóba emelhette a labdát. (0-3)

Stieber Zoltán ekkor már nem volt a pályán, mivel a 70. percben lecserélték. Csapata ezzel tizenkettedik vereségét szenvedte el, és maradt az utolsó helyen a tabellán.

Mönchengladbach-Düsseldorf

A 'Gladbach korán előnyt szerzett, ugyanis egy lapos beadást Juanan már a hatodik minutumban a saját kapujába juttatott. (1-0) Még az első negyedóra végén Hermann is hasonlóan tett, ez csak annyival nézett ki jobban a Düsseldorf számára, hogy legalább nem saját emberük büntette őket. (2-0)

A második félidő elején Luuk de Jong kezezése után Schahin magabiztosan szépített tizenegyesből, de a Fortunától többre nem futotta ezen a délutánon. (2-1)

Frankfurt-Hoffenheim

A szezon meglepetéscsapata az első félidő második felében szerzett vezetést, miután Oczipka előre löbbölt labdáját Lanig emelte a kapuba. (1-0)

A fordulás után egyenlíteni tudott a Hoffenheim, egy jobb oldali kemény beadás után Volland szép mozdulattal, külsővel juttatta a gólvonal mögé a játékszert. (1-1)

Nem tartott azonban sokáig a vendégek jó helyzete, két perccel később ugyanis egy szöglet után saját védője csúsztatta el az öklözni készülő Wiese elől a labdát, a hosszún pedig Aignernek nem volt nehéz dolga, bekotorta. (2-1)

A Frankfurt így ismét győzni tudott, és továbbra is BL-selejtezőt érő helyen áll.

Augsburg-Schalke

A Schalke múlt heti, Hannover elleni 5-4-es győzelme után ezen a meccsen mindenképp várhattunk volna gólt, de egyetlen egy sem született. A Királykékek a papírformának megfelelően nagy fölényben játszottak a kiesőjelölt otthonában, de a csatárok egyetlen helyzetet sem tudtak kihasználni, nagyon pontatlanul játszottak, így az Augsburg egy pontot otthon tudott tartani.

Bundesliga
19. forduló
Hannover-Wolfsburg 2-1 (2-0)
gólszerzők: Abdellaoue (3.), Diouf (38.), illetve Madlung (46.)
kiállítva: Pocognoli (34.)
Greuther Fürth-Mainz 0-3 (0-0)
gólszerzők: Szalai (53., 84.), Malli (65.)
Eintracht Frankfurt-Hoffenheim 2-1 (1-0)
gólszerzők: Lanig (35.), Aigner (67.), illetve Volland (65.)
Mönchengladbach-Düsseldorf 2-1 (2-0)
gólszerzők: Juanan (6. - öngól), Hermann (14.), illetve Schahin (50. - büntetőből)
Augsburg-Schalke 0-0