FA-kupa

Rooneyék lazán hazavágták a Fulhamet

A Manchester United rendkívül könnyedén, 4-1-re nyert az Old Tarffordon a Fulham ellen az angol FA-kupa 4. fordulójában. A két csapatnak ez volt a kilencedik "randevúja" a sorozatban, a Vörös Ördögök a nyolcadik alkalommal jutottak tovább londoni riválisukkal szemben, amely csak egyszer, még 1908-ben ütötte ki az MU-t.

Sir Alex Ferguson kissé felforgatta csapatát a londoniak ellen, Ryan Giggs, Anderson és Nani is kezdő volt, Robin van Persie a kispadon kapott helyet. Az első percben Wayne Rooney majdnem vezetést szerzett, Schwarzer védése mentette meg a korai góltól a vendégeket. A 2. percben Aaron Hughes kezezett a 16-oson belül, a büntető mögé Ryan Giggs állt, Mark Schwarzer érezte az irányt, de csak beleütni tudott a labdába (1-0). A 16. percben Nani indult meg egy eladott labdával, de a kapus könnyedén védett a rövid saroknál. A 21. percben Nani adott be jobbról, Rooney közelről lőtt, Schwarzer ismét nagyot mentett.

A Fulham védelme igencsak sebezhetőnek tűnt, a 24. percben Nani a 16-os előteréből tüzelt, Schwarzer fogta a középre tartó labdát. Fél perccel később ismét a portugál szélső próbálkozott, balról a hosszú sarok mellé csavart. A 29. percben már-már eljutott David De Gea kapujáig a Fulham, a portás lehúzott egy beadást, de amúgy is les volt. Nem sokkal később Schwarzer bravúrja kellett ahhoz, hogy ne férjen be Rooney labdája a jobb alsóba

A 32. percben próbálkoztak először a vendégek, Riether 24 méterről suhintott bal alsó mellé. A félidő végén szöglethez jutott a Fulham, nem tudott belőle gólhelyzetet kialakítani. A Vörös Ördögök félgőzzel is sokkal jobbak voltak a bátortalan londoniaknál, ha pontosabbak lettek volna a befejezéseknél, több góllal is vezethettek volna.

A 47. percben nagy volt a tüzijáték a vendégek kapuja előtt, Rooney lövését blokkolni tudták. Három perc múlva a válogatott csatár sokadik lehetőségét góllal fejezte be: Anderson ugratta ki a kezdőkörből, Rooney egy lövőcsellel becsapta Hughes-t, és 13 méterről a kapuba vágta a labdát (2-0). Az 52. percben Hernández küldte padlóra a Fulhamet: Rooney jobbról gurított be, Nani sarokkal tette tovább a labdát Hernándeznek, aki hat méterről kapásból tüzelt a jobb alsóba (3-0).

Kiszolgálta közönségét a United, a 66. percben Cicharito 11 méterről csavart, a labda megpattant Hughes lábán, becsapta Schwarzert, aki nem ért vissza a rövid sarokra (4-0). A 75. percben a mexikói triplázhatott volna, de 17 méterről balról kapásból a hosszú sarok fölé lőtt. A 77. percben szépített a Fulham, jobb oldali szöglet után a rengeteg védelmi hibát vétő Hughes a rövid oldalon lehagyta Rooney-t, és a kapuba fejelt (4-1). A csereként beállt Kagawa válaszolhatott volna, de fölé bombázott. A 83. percben Rooney gólját nem adta meg a játékvezető, a hosszabbításban Nani 18-ről a jobb alsó mellé tüzelt.

A Manchester Unitedet egy pillanatig sem fenyegette a megismételt mérkőzés veszélye, a Ferguson-csapat 4-1-re diadalmaskodott, és jutott a legjobb tizenhat csapat közé.

FA Kupa, 4. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
Manchester United-Fulham 4-1 (1-0)
gólszerző: Giggs (3. - 11-esből), Rooney (50.), Hernández (52., 66.), ill. Hughes (77.)
 
Korábban:
Brighton & Hove Albion (II.)-Arsenal 2-3 (1-1)
Norwich City-Luton Town (V.) 0-1
Macclesfield Town (V.)-Wigan Athletic 0-1
Derby County (II.)-Blackburn Rovers (II.) 0-3
Hull City-Barnsley 0-1
Middlesbrough (II.)-Aldershot Town (IV.) 1-1 - újrajátszás
Reading-Sheffield United (III.) 4-0
Huddersfield Town-Leicester City 1-1 - újrajátszás
Queens Park Rangers-Milton Keynes Dons (III.) 2-4
Bolton Wanderers (II.)-Everton 1-2
Stoke City-Manchester City 0-1
 
Pénteken játszották:
Millwall (II.)-Aston Villa 2-1
 
Vasárnap:
Brentford (III.)-Chelsea 13:00
Leeds United (II.)-Tottenham Hotspur 15:00
Oldham Athletic (III.)-Liverpool 17:00