NHL

Nagylelkű a Capitals tulajdonosa, Ovecskin mehet az olimpiára

Példátlan nagylelkűségéről tett tanúbizonyságot a Washington Capitals jégkorong csapatának tulajdonosa, aki mindenképpen elengedi legjobbját, Alexander Ovecskint a 2014-es téli olimpiára.

Alekszander Ovecskin, a Washington Capitals sztárja

Bár egyelőre még nincsen döntés arról (örüljünk, hogy a hosszú lockout után legalább az idei NHL szezon elindult), hogy az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság játékosai részt vehetnek-e majd jövő februárban a téli olimpián. Az viszont már most biztosra vehető, hogy a Washington Capitals sztárja, az orosz Alekszander Ovecskin ott lehet a hazai rendezésű eseményen. Erről nyilatkozott ugyanis a Capitals tulajdonosa, aki pontosan átérzi, hogy a 27 esztendős - a párját a közelmúltban eljegyző - Ovecskin számára ez most egy egyszeri lehetőség az életben arra, hogy hazai jégen szerepelhessen az olimpián, így ők a többi NHL-csapat döntésétől függetlenül elengedik sztárjukat Szocsiba.

"Ha nem sikerül a csapatoknak egyezségre jutniuk az olimpia és a 2013/14-es NHL-szezon vonatkozásában, akkor sem lesz más választásom, mint elengedni Alexet. Ő is egyike lesz a fáklyavivőknek, ami neki és a családjának is hatalmas esemény" - nyilatkozta Ted Leonsis egyik legjobb játékosa kapcsán, akit egy 2008-ban megkötött szerződéssel hosszú távra (13 évre !) magukhoz láncoltak már. Ovecskin tagja volt a 2012-es világbajnokságon győztes orosz együttesnek, emellett pedig ő az egyetlen olyan hokis, aki az NHL-ben eltöltött első öt szezonjában mindig bekerült az All-Star válogatottba.