Serie A

A Chievo Rómában tréfálta meg a Laziót

A Chievo hősies védekezéssel 1-0-ra nyerni tudott az esélyesebb Lazio otthonában a Serie A 22. fordulójában.

Hősies védekezéssel szereztek 3 pontot a vendégek - Fotó: AFP

A Serie A 22. fordulójában a bajnokságban remeklő és harmadik helyen álló Lazio a Chievót fogadta. A hazaiaknál Floccari kezdett elől, miután Miroslav Klose még nem épült fel a sérüléséből. Több nagy név is csak a kispadon kapott helyet: Hernanes, Zauri és Mauri is csak a cserék közé lett nevezve.

A 6. percben a Lazio meg is szerezhette volna a vezetést, Candreva lövése azonban kapu fölé szállt. A rómaiak nagy fölényben játszottak az első félidőben, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani. Az egyértelműen látszott, hogy a Chievónak tökéletes lenne az egy pont is, a veronaiak kontráiban sem volt túl sok veszély. Félidőben gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben is a hazaiak kezdeményeztek: Floccari 20 méteres bal lábas lövését magabiztosan fogta a vendégek kapusa. Egy óra elteltével a csereként beálló Mauri fejelhetett tisztán, ám nem sikerült a kapuba találnia. A 61. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Chievo: egy visszatett labdát Jokics lőtt a felső lécre, a kipattanót pedig Paloschi 3 méterről a kapuba terelte (0-1). A 77. percben Biava továbbtette a labdát nagy helyzetben, Mauri pedig balról kapu mellé bombázott. Hiába jött előre a Lazio, a Chievo hősiesen védekezett és nem hibáztak a hátsó alakzat tagjai. A Chievo hatalmas meglepetésre nyerni tudott Rómában. A Laziónak ezzel 17 mérkőzéses hazai veretlenségi sorozata szakadt meg.


 

Serie A
22. forduló
Lazio-Chievo 0-1
Gólszerző: Paloschi (61.)