Australian Open

Nem találok okot arra, miért ne nyerhetne Li - Sarapova

Meglepetésre búcsúzott a torna 2. kiemeltje Marija Sarapova, miután két sima szettben kikapott a kínai Li Nától. A volt világelső egyértelmű esélyesnek tartja a kínait.

Sarapova esélyesnek tartja Li-t

Viktorija Azarenka már csak egy győzelemre van attól, hogy megvédje 2012-es címét. A döntőbe jutásért a Serena Williamset búcsúztató Sloane Stephens ellen kellett megküzdenie.  A fehérorosznak 33 perc elég volt, hogy megnyerje az első szettet. 6:1, 2:0-nál Stephens ritmust váltott és zsinórban két játékot tudott nyerni. Azarenka ezután ismét elhúzott 5:3-ra. Öt meccslabdája is volt a fehérorosznak, azonban egyiket sem tudta kihasználni. Ezután ápolási szünetet kért, amiért később magyarázkodásra szorult. A következő játékban fogadóként viszont már meg tudta nyerni a mérkőzést.

"Az első szettben nagyon jól játszott Azarenka. Minden pontért küzdenem kellett" - mondta Stephens. "A legjobbat nyújtottam, igaz nem volt elég a győzelemhez, de mindent megtettem, amit csak tudtam. Az utolsó három hétben mindig a legjobbat próbáltam nyújtani a pályán. Úgy gondolom mindent egybevetve jó munkát végeztem."

Stephens még soha nem jutott be Grand Slam-elődöntőbe. A mostani jó szereplésének köszönhetően jövő héttől benne lesz a Top 20-ban a világranglistán.

Azarenka ezzel a győzelemmel bejutott élete harmadik Grand Slam döntőjébe, tavaly Sarapovát legyőzve nyerte meg a tornát, és még ebben az évben jutott döntőbe a US Openen, ahol azonban kikapott Williamstől.

"Ki vagyok éhezve a győzelemre, meg akarom védeni a címem, mert ez volt az első Grand Slam-győzelmem" - nyilatkozta a világelső Azarenka.

A 6. kiemelt Li Na ellen kell megküzdenie a döntőben. "Nagyon jó formában van jelenleg. Minden megtörténhet. Úgy látom sokat javult a játéka, nagyon kemény meccs lesz, de nagyon várom" - fejtette ki véleményét a címvédő.

A másik ágon tehát Li Na jutott döntőbe. Ez lesz a kínai lány harmadik Grand Slam-döntője. Két esélyesebb játékost is búcsúztatott a tornán, a 4. kiemelt Agnieszka Radwanskát és a 2. kiemelt Marija Sarapovát.

"Nagyon ideges voltam a meccs elején. Boldog voltam, hogy újra elődöntős vagyok. Nagyon meg akartam nyerni ezt a meccset. Nem tudom mi történt ma, úgy mentem ki a pályára, hogy oké, megcsinálom" - mondta győzelme után a kínai.

Marija Sarapova a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy Li nagyon magabiztosan teniszezett, és most játszott a legjobban ellene. "Nem találok okot arra, miért ne nyerhetne" - tette hozzá Sarapova.

A női elődöntő mérkőzések összefoglalója:

Australian Open
Elődöntő
Li (kínai, 6.) - Sarapova (orosz, 2.) 6:2, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Stephens (amerikai, 29.) 6:1, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.