Átigazolás

Llorente nyáron érkezik a Juventushoz - hivatalos

A Juventus labdarúgócsapata hivatalosan bejelentette, hogy megállapodott Fernando Llorentével. A spanyol csatár szerződése a szezon végén lejár az Athletic Bilbaónál, ingyen érkezik Torinóba.

A 27 esztendős csatár négyéves szerződést kötött a Juventusszal, július 1-én csatlakozik a csapathoz.

Néhány hete a Bilbao közleményben ismerte el, hogy a torinói klub - amely az előző átigazolási szezonban 20-25 millió eurót kínált érte - tárgyalhat az Arsenal, Chelsea és Manchester City által is megkörnyékezett csatárral. A tavaly nyár óta nyíltan elvágyódó Llorente egyébként mellőzötté vált jelenlegi klubjánál, mindössze egy bajnokin volt kezdő az idény eddigi részében.

A pamplonai születésű támadó 1996-ban került az Athletic Bilbao akadémiájára. 2005 januárjában debütált a baszkok nagycsapatában, azóta 334 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 104 gólt szerzett. Az előző szezonban 29 találattal segítette a Bilbaót, amely a Spanyol Király Kupában és az Európa Ligában is finalista volt. A 21-szeres válogatott Llorente a spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.