Australian Open

Győzött, mégis magyarázkodnia kellett Azarenkának - videó

  • VNA

A női elődöntő végén történtek és egy félreértett kérdés miatt kellett magyarázkodnia Viktorija Azarenkának Melbourne-ben.

Csütörtökön magyar idő szerint hajnalban a címvédő Viktorija Azarenka sikerével ért véget az Australian Open női elődöntője. Az amerikai Sloane Stephens ellen 6-1, 6-4 arányban győztes fehérorosz játékos számára mégis kellemetlenül alakult a mérkőzés vége, ami miatt az alábbi videóban látható sajtótájékoztatón is magyarázkodni volt kénytelen. A 23 esztendős Azarenka ugyanis a második játszmában 5-4-es vezetésénél ápolási szünetet kért. A szokatlanul hosszúra, kilenc percesre nyúló ápolást sokan "taktikai szünetnek" vélték, mivel az ezt megelőző percekben Azarenka öt (!) mérkőzéslabdát is elrontott, a helyzetet pedig láthatóan zavartan kezelte és benne volt a levegőben, hogy ezzel kicsúszhat a találkozó a kezéből.

Viktorija Azarenka immáron 13 mérkőzés óta veretlen az Australian Openen - Fotó: AFP

Kritikusok szerint a Serena Williamset az előző körben legyőző Stephens ettől a hosszú szünettől elbizonytalanodhatott és így a folytatásban már nem volt esélye a fordításra. Az eset vélhetően nem kapott volna nagy figyelmet, ha a világelső a mérkőzés után a pályán készült interjúban nem beszél arról, hogy ezekben a kritikus percekben lélegezni is alig tudott az izgatottságtól és pánikszerű félelmet érzett. Ez viszont önmagában még nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy valaki az orvosi szünetet kérhesse.

A sajtótájékoztatón aztán  már "pontosított" Azarenka, aki arról beszélt, hogy félreértette a kérdést és azért adott arra ennyire zavaros választ: "Fájt a hátam és az egyik bordám is, ez nehezítette a légzésemet. Még sohasem tapasztaltam ilyet, ezért éreztem azt, hogy pánikban vagyok, nem pedig a játékhelyzet miatt. Arról pedig én nem tehetek, hogy az ápolás ilyen sokáig tartott az öltözőben" - zárta le a maga részéről a történteket a fehérorosz játékos, aki a szombati döntőben a Sarapova ellen győztes Li Na ellen mérkőzik majd trófeája megvédéséért.