Férfi kézilabda-vb

Tatai vagy Mikler szakíthatja meg a dán "hetes-király" rekordját

Eddig hibátlanul teljesít büntetőből a világbajnokságon a dán Anders Eggert - a magyar kapusokkal viszont reményeink szerint meggyűlik a baja a szerdán 20:45-től Barcelonában rendezendő vb-negyeddöntőben.

Anders Eggert, a dán férfi kézilabda-válogatott játékosa

A magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon nem áll túlságosan jól a hétméteres értékesítésével. Míg a mieink például a spanyolok ellen mindhárom hetesüket kihagyták, addig a szerda esti negyeddöntős ellenfél, a dán válogatott rendelkezik egy olyan kíméletlen ítéletvégrehajtóval, aki mind a 19 (!) büntetőjét bedobta. A kapusok elleni párharcokat tehát kivétel nélkül megnyerő Anders Eggert a mieink ellen is kulcsfontosságú lehet az északiak számára.

Eggert a csapatsiker mellett az egyéni dicsőségért is pályára lép, hiszen igen közel áll ahhoz, hogy megdöntse a korábbi sztár, a jelenleg már a dán TV-ben szakkommentátorként dolgozó Lars Christiansen korábbi csúcsát. A kiváló dán kézilabdázó ugyanis az általuk megnyert 2008-as norvégiai Európa-bajnokságon sorozatban 23 büntetőt tudott bedobni. "Remélem, hogy Eggert megdönti a csúcsomat. Azért lehet ennyire eredményes, mert képes a legkiélezettebb pillanatokban is megőrizni a nyugalmát. Azért tud ennyire laza lenni, mert nem veszi túl komolyan a helyzetet, és képes lazán odaállni a vonalra" - dicsérte utódát Christiansen , aki hozzátette, hogy akkor sem szabad pánikba esni, ha esetleg Eggert kihagyná a magyarok elleni első hétméteresét, mert a következőeket úgyis belövi. Más kérdés, hogy ehhez kapusainknak, Mikler Rolandnak és Tatai Péternek is lesz egy-két szava...

Hogy mit vár a korábbi kiváló válogatott kapusunk, Fazekas Nándor a Dánia elleni mérkőzésről, ide kattintva elolvashatod.

A 20:45-kor kezdődő negyeddöntőről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!