Premier League

Podolski volt a hős, gálázott az Arsenal

Az Arsenal hazai pályán 5-1-re kiütötte a West Ham Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójából pótolt mérkőzésen.

A karácsony másnapjáról a metróvezetők sztrájkja miatt mára halasztott mérkőzésen csakis a győzelem lehetett elfogadható az Ágyúsoknak, akik három forduló óta nyeretlenek voltak a Premier League-ben, a Southampton elleni iksz után kikaptak a Mancehster Citytől és a Chelsea-től.

A18. percben a vendégek szereztek vezetést, egy jobb oldali szöglet után Giroud Collisonhoz fejelt, aki 16 méterről a hálóba tüzelt (0-1). Pár percen belül Podolski szép lövéssel egyenlített (1-1). Arsene Wenger csapata életre kelt a góltól, de a szünetig nem tudott fordítani. Ne úgy azután, a második felvonásban a "régi" Arsenalt láthatta az Emirates közönsége: Giroud sarokrúgás után kapásból, közelről helyezett a hálóba (2-1), Cazorla Podolski remek passzát pörgette az ötösről a kapuba (3-1). Az 54. percben megint Podolski adott be balról, a hosszún érkező Walcott a bal alsóba passzolt (4-1). Pár perccel később a német Giroud-t szolgálta ki (5-1). Több gól már nem született, a végén Walcott hagyott ki egy ziccert. Az Arsenal fölényes és látványos győzelemmel közelítette meg az élmezőnyt. A meccs hőse a gólt szerző és három gólpasszt kiosztó Lukas Podolski volt.

Premier Leaue, a 19. fordulóból pótolt mérkőzés:
Arsenal-West Ham United 5-1 (1-1)
gólszerző: Podolski (22.), Giroud (47., 57.), Cazorla (53.), Walcott (54.), ill. Collison (18.)