Australian Open

Előttem az utódom, Stephens elverte Serena Williamst

Sloane Stephens három játszmában elverte amerikai honfitársát, Serena Williamst az Australian Open női egyesének negyeddöntőjében.

Serena

Annak ellenére sem tűnt valószínűnek, hogy Serena Williamsnek gondja akadhat 19 éves riválisával, hogy sérülten állt neki a csatának. Az elmúlt két Grand Slam-tornán győztes amerikai klasszis derékfájdalmai ellenére 28 perc alatt tudta le az első szettet Stephens ellen, 6:3-ra győzött. A második szett azonban nem Williams szájíze és a papírforma szerint alakult. Stephens 5:3-ra is vezetett, innen még felállt és egyenlített Serena, ám a következő két játékot behúzta a "tini" ezzel pedig kiegyenlítette a csatát. A minden eldöntő játszmában a világklasszis már komoly fájdalmakkal küzdött és ezt kihasználta az utódjának kikiáltott Stephens. A 29. helyen kiemelt amerikai hölgy 6:4-re legyőzte "bálványát" és ezzel bejutott a legjobb négy közé. A Melbourne-ben ötször diadalmaskodó, pályafutása során 15 Grand Slam-trófeát begyűjtő Serena Williams legutóbb augusztus 17-én kapott ki, azóta sorozatban húsz összecsapást nyert meg.

A címvédő Viktorija Azarenka nem hibázott, két játszmában intézte el Szvetlana Kuznyecovát és az elődöntőben a Sloane Stephensszel találkozik.

Australian Open
női egyes, negyeddöntő
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Kuznyecova (orosz) 7:5, 6:1
Stephens (amerikai, 29.)–S. Williams (amerikai, 3.) 3:6, 7:5, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.