Angol Ligakupa

A Hattyúk kerültek a döntőbe

  • SZA

Remekül védekezett a Swansea a Chelsea elleni Angol Ligakupa-elődöntőben, s gól nélküli döntetlennel kihúzták a Kékek elleni mérkőzést. A hatalmas meglepetéseket okozó sorozatot így a Bradford City elleni döntőben fejezhetik be a walesiek a Wembleyben.

Braniszlav Ivanovicsnak és két hatalmas hibájának köszönhetően kétgólos előnnyel vágott neki a Swansea a Chelsea elleni Ligakupa-visszavágónak. Nem lehet ráfogni a Kékekre, hogy nem akarták volna gyorsan kiegyenlíteni a hátrányt: a Torres helyett kezdő Ba ugyanis már a 7. percben gólhelyzetbe került, s Davies szabálytalan eszközökkel látszott visszatartani - Chris Foy azonban továbbot intett.

Továbbment a játék Wayne Routledge lövése - a Swansea szélsőjének közeli lövése csak egy blokkon múlott, hogy nem lett gól - és Michu bombája után is. Igaz, ezután átvette a játék irányítását a Bajnokok Ligája-címvédő, s Ramires, Oscar és Mata egyre-másra veszélyeztette a hazai kaput.

Ashley Williamsszel az élen azonban remekül állta a sarat a Hattyúk védelme, s ha csak az utolsó pillanatban is, de mindig menteni tudtak. A gól nélküli első játékrész után csak félsanszokat tudott kialakítani a Chelsea - egyetlen nagyobb lehetőségüket Ba lekészítéséből Mata tette kapura, de briliáns vetődéssel hárított Gerhard Tremmel.

A 80. percben pedig eldőlt a döntőbe jutás sorsa: egy hazai kirúgásnál Eden Hazard vesztette el a hidegvérét, s hatalmasat rúgott a játékszert nem elég gyorsan visszaadó labdaszedő fiú oldalába. A belgát azonnal kiállították, az emberhátrányban pedig már nem tudott helyzetet kialakítani a fővárosi csapat.

A február 24-én a Wembleyben rendezett fináléba így a Swansea jutott; a Hattyúk az Aston Villa elleni párharcot hatalmas meglepetésre túlélő negyedosztályú Bradford Cityvel csapnak majd össze a trófea sorsáért.

Angol Ligakupa
Elődöntő
Swansea - Chelsea 0-0, továbbjutott 2-0-ás összesítéssel a Swansea
Gól: -
Kiállítás: Hazard (80.)