NBA

Tovább brillírozik a Washington

Meglepetések napja volt a hétfői az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), hiszen többek között elhasalt a Clippers és a Knicks is, azonban a játéknap legnagyobb meglepetését mégsem a sztárcsapatok, hanem a Washington Wizards okozta, amely ezúttal Portlandben tudott nyerni.

Portland-Washington

Portland-Washington
95-98

John Wall visszatérése gyakorlatilag csodát tett a Washingtonnal, hiszen az egykori 1/1-es felépülés e óta már a hatodik mérkőzését nyerte a fővárosi alakulat. Ezúttal a Portland volt az áldozat, amely hazai pályán volt képtelen legyőzni a Varázslókat, akik egyébként kiválóan tartották magukat az egész mérkőzés során, majd bő egytized másodperccel a vége előtt Jordan Crawford triplájával be is húzták azt.

A Portland kezdői mindent megtettek a sikerért, hiszen mindenki kétszámjegyű eredményt ért el, ráadásul Nicolas Batum 12 ponttal 10 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplát jegyezhetett. A másik oldalon Nené és Webster egyaránt 24 ponttal zárt.

Memphis-Indiana
81-82

A meglepetések sora itt még nem ért véget… Közel sem! Az Indiana Pacers például Memphisben tudott nyerni, egy szintén, a végletekig kiélezett mérkőzésen. A döntés itt is az utolsó másodpercre maradt, a meccs sorsa ezúttal George Hill kezében volt, akivel szemben Mike Conley szabálytalankodott. A fiatal irányító az első büntetőt elhibázta, de a másodikat már értékesítette, így a Pacers értékes sikert tehetett zsebre.

A kevés dobott pont miatt az egyéni teljesítmények sem voltak annyira kiemelkedőek, de Paul George egy assziszt híján még így is majdnem tripla-duplát ért el (12 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz). A másik oldalon leginkább a csereként beálló Wayne Ellington villogott, aki 17 egységet termelt.

New York-Brooklyn
85-88

Van még a tarsolyban meglepetés, nem is egy. Itt van például a Brooklyn New Yorkban aratott szűk sikere, ahol a Nets nem akármit tett le az asztalra, hiszen a Madison Gardenben az utolsó negyedben hárompontos hátrányt dolgozott le.

A meccs legeredményesebb játékosa Carmelo Anthony volt 29 ponttal, míg a vendégeknél Joe Johson 25 pontját, valamint Deron Williams 14 pontját és 12 gólpasszát érdemes kiemelni.

Golden State-Los Angeles Clippers
106-99

A nap utolsó meglepetését a Golden State produkálta, amely pazar utolsó negyedének köszönhetően két vállra fektette Chris Paulékat. A Warriors hétpontos hátránnyal vágott neki az utolsó játékrésznek, amelyet végül 33-19-re nyert meg, így Stephen Curryék bravúros győzelemnek örülhettek.

A már említett Curryről hiába keringenek hírek, mely szerint az irányító még mindig nem teljesen egészséges, mégis 28 pontot szerzett. A másik oldalon Blake Griffin kihasználta, hogy David Lee-nek is akadnak problémái az egészségével, és 26 ponttal terhelte meg a Warriors gyűrűjét.

New Orleans-Sacramento
115-105

Ha kiemeltük a Washingtont, akkor szintén nem feledkezhetünk el a New Orleans Hornetsről, amely szintén egy nagy sztár, név szerint Eric Gordon visszatérése óta táltosodott meg. A Darazsak jóval kisebb skalpot ejtettek, mint a Varázslók, azonban ennek ellenére is fontos kiemelni teljesítményüket. Gordonék ugyanis egy félidő alatt 25-öt vertek a Kingsre, gyorsan eldöntve a meccs sorsát.

A házigazdák legjobbja a csereként beálló Ryan Anderson volt 27 ponttal, a másik oldalon pedig DeMarcus Cousins nyújtott nem mindennapi teljesítményt, ő 29 pontot és 13 lepattanót tett az asztalra.

Chicago-Los Angeles Lakers
95-83

Két napon belül második vereségét szenvedte el keleten a Los Angeles Lakers, hiszen a raptors után a Bulls is megruházta Bryantéket. A vendégek egyébként ismételten jól tartották magukat három negyeden át, a hajrára azonban elfogyott a szufla, a záró játékrészt ugyanis 26-14-re bukta a Lakers.

Habár a Raptors elleni vereséget Kobe Bryant magára vállalta, a veterán sztárnak annak ellenére sem ment jól a Bulls ellen, hogy a hazaiak legjobb védője, Luol Deng kihagyta a mérkőzést. Bryant ugyanis szűk 42 perc alatt 16 pontot szerzett, 22 mezőnykísérletéből mindössze hetet értékesített. A másik oldalon Kirk Hinrich Pazar napot fogott ki, 22 pontot, 7 lepattanót és 8 gólpasszt szerzett.

NBA
Alapszakasz, 80. játéknap
New Orleans-Sacramento 114-105
Memphis-Indiana 81-82
Charlotte-Houston 94-100
Atlanta-Minnesota 104-96
New York-Brooklyn 85-88
Golden State-Los Angeles Clippers 106-99
Philadelphia-San Antonio 85-90
Chicago-Los Angeles Lakers 95-83
Portland-Washington 95-98