Forma-1

Toto Wolff nem hisz Robert Kubica visszatérésében

Robert Kubica hétvégén túraautót tesztel, ám Toto Wolff szerint még közel sincs 100 százalékos állapotban, ezért formaautót nem vezethet.

Kubica túraautót tesztel

Toto Wolff, a Mercedes új sportigazgatója szerint Robert Kubica fizikailag még nem áll készen a Forma-1-re. Annak kapcsán mondta ezt a Williamstől érkező szakember, hogy a hétvégén lehetőséget kap majd a lengyel versenyző egy Mercedes túraautó kipróbálására.

„Még ha úgy is látjuk, hogy jól teljesít egy megfelelő versenyautóban, megfelelő leszorítóerővel, véleményem szerint akkor is lesznek fizikai korlátai annak, hogy formaautót vezessen a könyöke és karja miatt” - jelentette ki Wolff. „Mindannyian nagyon szeretnénk, ha Robert jól teljesítene egy Forma-1-es autóval a jövőben, de erről határozottan korai még beszélni.”

A sportigazgató nem tagadta, közel sincs még tökéletes állapotban a lengyel pilóta.

"Mi lehetőséget adunk neki arra, hogy teszteljen egy megfelelő versenyautóval, lássuk, hogy megy. Még nincs 100 százalékos fizikai állapotban. Ez lesz az első alkalom, hogy egy olyan autóba ül, amelynél számít a leszorítóerő" - tette hozzá Wolff.

A Renault korábbi Forma-1-es versenyzője még 2011 februárjában szenvedett óriási balesetet, amikor egy olaszországi raliversenyen autójával egy szalagkorlátnak ütközött. Súlyos sérüléseiből azóta is lábadozik, és bár tavaly már számos raliversenyen elindult, a Formula-1-es visszatérés még mindig rendkívül távolinak tűnik.

Kubica ebben az összeroncsolódott autóban szenvedett súlyos balesetet közel két éve