Australian Open

Sarapova elődöntős, Radwanska kiesett

A 2. kiemelt Marija Sarapova ismét könnyed győzelmet aratva jutott tovább, miután legyőzte honfitársát Jekatyerina Makarovát. A negyeddöntő másik mérkőzésén a 2011-es Roland Garros bajnok Li Na búcsúztatta a lengyel Agnieszka Radwanskát.

Sarapova Makarovát legyőzve elődöntős

A két orosz összecsapásán az egyértelmű favorit a 2. kiemelt Marija Sarapova volt. Az első szettben Jekatyerina Makarova hozni tudta saját adogatását, majd sikerült elvennie Sarapováét, azonban nem ment vele semmire, hiszen a volt világelső azonnal visszabrékelt és már nem engedélyezett több játékot honfitársának.

A második szettben sem tudott nagyon beleszólni Makarova, és az idei Australian Openen megállíthatatlannak tűnő Sarapova könnyedén jutott a torna elődöntőjébe.

A mai másik női mérkőzésen a 4. kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska búcsúzott a tornától, miután két szettben kikapott a 6. kiemelt kínai Li Na-tól. Radwanska az első szettben 5:4-nél szerválhatott a játszmáért, azonban Li elvette az adogatását és a következő két játékot is megnyerte.

A második szettben a lengyel rögtön elvette Li adogatását, és 2:0-ra vezetett. Azonban a kínai egyenlíteni tudott és onnantól már az ő akarata érvényesült, így simán hozta a második szettet 6:3-ra.

Az egyik elődöntőt tehát a Sarapova-Li páros fogja játszani. Egymás elleni mérlegük 8-4 Sarapova javára. Az utolsó három találkozásukkor az orosz örülhetett.

Australian Open
Negyeddöntő
Sarapova (orosz, 2.) - Makarova (orosz, 19.) 6:2, 6:2
Li (kínai, 6.) - Radwanska (lengyel, 4.) 7:5, 6:3
 
Férfiak:
Ferrer (spanyol, 4.) - Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.