Sportgazdaság

A Microsoft góréja is beszállhat az NBA-bizniszbe

  • VNA

Hamarosan egy újabb "telephely-változást" véglegesíthetnek az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság, az NBA vezetői, a Kings csapata ugyanis Sacramentóból Seattle-be költözhet.

Az NBA-hez közel álló forrásokra hivatkozva hétfőn több helyen is megjelent a hír, amely szerint hamarosan elköltözhet a pénzügyi gondokkal küszködő Sacramento Kings NBA-s kosárlabda csapata. Az ESPN hírcsatorna információi szerint a Kings Seattle-be költözése már véglegesített dolog, a jelenleg még a Maloof család tulajdonában lévő együttes tulajdonrészének 65%-át a kockázati alapokat kezelő céget vezető Chris Hansen és a Microsoft ügyvezetője, Steve Ballmer vásárolhatja meg hozzávetőlegesen 525 millió dollárért.

Amennyiben az AP hírügynökség által közzétett pénzösszeg valóban fedi a valóságot, akkor ez egyben új NBA rekordot is jelent majd, korábban a Golden State Warriorsért még 2010-ben kifizetett 450 millió dolláros tranzakció vitte a prímet. Ha az üzletre a hatóságok és a liga vezetői is áldásukat adják, akkor a városból öt évvel ezelőtt Oklahomába távozó Supersonics után ismét NBA csapata lehet az időközben egy ultramodern sportcsarnok építését is jóváhagyó Seattle-nek.

A csapatért már évek óta küzdő Sacramento egyelőre nem nyugszik bele a Kings elvesztésébe, a város polgármestere, a korábbi All-Star játékos, Kevin Johnson szerint az együttes még Kalifornia állam fővárosában tartható. Johnson és munkatársai azon dolgoznak, hogy egy helyi befektetői csoport vegye át a klubot, amelynek segítségével egy új csarnok építése is felvetődött.  Bár az NBA főnök David Stern is felajánlotta segítségét ezügyben, félő, hogy a sacramentói kosárlabda szurkolók hamarosan a profi liga meccsei nélkül maradhatnak.