Australian Open

Ivanovicsnak esélye sem volt Radwanska ellen

A negyedik kiemelt Agnieszka Radwanska erőlködés nélkül, magabiztosan nyert a szerb Ana Ivanovics ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

Az egykori világelső a mérkőzés elején elbukta adogatását, innentől fejben feladta a találkozót és a folytatásban sem tudta megszorongatni lengyel ellenfelét. Radwanska ellenfele a hatodik helyen rangsorolt kínai Li Na lesz a negyeddöntőben.

A férfiaknál Tomás Berdych három szettben, csak az utolsó játszmában, szorossá váló meccsen verte meg a dél-afrikai Kevin Andersont, valószínűleg a címvédő és világelső Novak Djokoviccsal csap össze az elődöntőért. A szerb teniszező Stanislas Wawrinkával játszik a nap folyamán a 16 között.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Férfiak:
Berdych (cseh, 5.)-Anderson (dél-afrikai) 6:3, 6:2, 7:6 (15-13)
 
Korábban:
Ferrer (spanyol, 4.)-Nisikori (japán, 16.) 6:2, 6:1, 6:4
Almagro (spanyol, 10.)-Tipsarevic (szerb, 8.) 6:2, 5:1-nél Tipszarevics lábsérülés miatt feladta
 
Nők:
Ivanovics (szerb, 13.)-Radwanska lengyel, 4.) 6:2, 6:4
 
Korábban:
Sarapova (orosz, 2.)-Flipkens (belga) 6:1, 6:0
Makarova (orosz, 19.)-Kerber (német, 5.) 7:5, 6:4
Li Na (kínai, 6.)-Görges (német, 18.) 7:6 (8-6), 6:1
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.