Síugrás

Ijedten kapálódzó japán síugró sodródott lefelé a sáncon - videó

  • VNA

A vasárnap hajnali szapporói síugró versenyen a japán Ito Daiki hozta rá a frászt a nézőkre - ilyet még kevesen láttak síugró versenyen.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett szapporói síugró Világkupa versenyt ismét a cseh Jan Matura nyerte meg a szlovén Robert Kranjec és a német Andreas Wank előtt. A kiváló formába lendülő - korábban még dobogón sem álló, de most mindkét szapporói versenyen az élen végző - ugró sikersztorija mellett is akadt érdekesség a szél és a havazás miatt igencsak vontatottan alakuló versenyen. A közel két és fél óráig tartó viadal utolsó előtti ugrása ugyanis elég érdekesére sikeredett.

A japán Ito Daiki ugyan a második helyről várta a folytatást, de az elrugaszkodás előtt megcsúszó versenyző megbillent, és az alábbi videóban is látható, elsőre viccesnek tűnő, de nagyon veszélyes "mutatványt prezentálta". Végül sikerült megállnia az utolsó pillanatban, de edzőjére és a nézőkre is ráhozta a frászt a japán síugró, akit végül szabálytalan rajt miatt (piros jelzés alatt kezdte meg az ugrását) kizárt a zsűri. Ito szerencsére nem sérült meg az esetnél, de a lelkének biztosan nem tett jót ez a ritkán látható baki...

Hasonló balesetre utoljára még 2004-ben Zakopanéban volt példa, akkor az osztrák Wolfgang Loitzlt engedte újra ugrani a zsűri, mert akkor technikai hibának minősítették a veszélyes elrugaszkodást, most viszont a versenyző hibázott, így Itóval szemben szigorúbbak voltak.