Alpesi sí

Új rekord - Carlo Janka közel 160 km/h-val száguldott Wengenben

  • VNA

A wengeni pályán új sebesség rekordot ért el a svájci Carlo Janka, aki 158,8 km/h-val száguldott le a a pénteki szuperkombinációs verseny lesikló részében.

A pénteki wengeni szuperkombinációs versenyen különös sízést láthattunk a svájci Carlo Jankától. A kiváló lesiklónak számító síző a harmadik helye (amely az első svájci férfi dobogó ebben a szezonban) mellett azzal is emlékezeteset alkotott, hogy új sebességi világrekordot állított fel. Eddig 156,96 km/h-s érték (amelyet 2005-ben az olasz Stefan Thanei ért el, szintén Wengenben) volt a csúcs a férfiaknál, amelyet a kombinációs verseny lesikló részében Janka 158,8 km/h-ra javított, ennél többet eddig még sohasem mértek a Világkupa sorozatban.

A szombati wengeni lesikló versenyen (ha az időjárási körülmények ezt lehetővé teszik) ez a rekord tovább javulhat, lévén a mezőny remek formában van, a pénteki verseny alatt ugyanis mások is a régi csúcsnál gyorsabban csúsztak, így az osztrák Hannes Reichelt (157,4) és Joachim Puchner (157,2) is rendkívül gyors volt a wengeni pálya legmeredekebb részén.