Férfi kézilabda vb

Természetesen mi is számolgatunk - Harsányi Gergely

A magyar válogatott szélsője, Harsányi Gergely szerint ha az algé­riaiak belelkesednek, nehéz dolgunk lehet ellenük.

Harsányi Gergely éles küzdelemre számít

Harsányi Gergely, a magyar férfi-kézilabdaválogatott csapatkapitánya a csütörtökön Spanyolországtól elszenvedett vereség után úgy nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, hogy a csapat már többször bizonyította, vert helyzetből is talpra tud állni, mi több, bravúrokra is képes.

"Csak részben vagyunk csalódottak - mondta a válogatott szélsője. - Mindenki megtapasztalhatta, hogy a világbajnokság házigazdájának milyen nagyszerű csapata van. Mi negyvenöt percig partiban voltunk velük, és a hatgólos különbség csak azoknak tűnik soknak, akik nem látták a meccset. Én azt mondom, hogy arra a háromnegyed órára, amelyet nyújtottunk, lehet építkezni a továbbiakban."

Harsányi elmondta, csapatkapitányként is volt feladata a horvátok elleni súlyos vereség után.

"A horvát meccs után egyénileg mindenkivel leültem beszélgetni. Kértem, mondják el véleményüket, hogy megtaláljuk a kiutat. A példa mutatja, a fiúk átérezték a felelősséget. Higgye el, hogy a mi együttesünk egy nagy baráti közösséget alkot."

Csoportharmadikként juthatunk tovább, ha legyőzzük Algériát, Harsányi éles meccsre készül.

"Valóban, ezért nagy meccset várok, rendkívül éles küzdelem lesz. Nagyon oda kell figyelnünk már a mérkőzés elején is, mert ha az algé­riaiak belelkesednek, már nehéz dolgunk lehet. Szerencsére láttuk őket egy-két DVD-n és videón, és mivel mi is szeretnénk továbbjutni, így győzni akarunk, és győzni is fogunk. Természetesen mi is számolgatunk. A dolgok jelenlegi állása szerint a lengyelekkel fogunk meccselni. Borzasztóan erős játékosállományuk van, mert keretükből többen Bundesliga-csapatokban szerepelnek. Az egy igazi rangadó lesz, hiszen nem kisebb a tét, mint a nyolc közé kerülés" - jelentette ki a játékos.

A szombaton 21:15-kor kezdődő Magyarország-Algéria mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n.