Premier League

Gázolt a Liverpool, David Silva repítette a Cityt

A Manchester City 2-0 verte a Fulhamet, a Liverpool pedig 5-0-ra kiütötte a Norwichot az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján.

Silva

Manchester City-Fulham

Kötelező volt a győzelem a címvédő City számára, ha tartani akarta a lépést a listavezető Manchester Uniteddel. Ennek megfelelően már a 2. percben gólt szerzett, Dzeko távoli löketét Schwarzer a jobb sarok előtt védte, a kipattanót David Silva a bal alsóba küldte (1-0). A 69. percig kellett várni a második hazai gólra, Tévez tette David Silva elé a labdát, aki a bal összekötő helyén betört a 16-oson, majd öt méterről a hosszú sarokba lőtt (2-0). Roberto Mancini együttese ezzel a sikerrel ideiglenesen négy pontra csökkentette hátrányát a MU mögött.

Liverpool-Norwich

Gulácsi Péter a Liverpool kispadján kapott helyet. Csapata a 25. percben betalált a Norwich kapujába, Suárez elől pöckölték el a labdát a 16-os előterében, Henderson pedig azonnal a bal felsőbe vágta (1-0). A 36. percben Suárez is betalált, balról, 11 méterről a hosszú sarokba gurított (2-0). Az 59. percben Downing jobbról lőtt középre, a labda elsuhant a kapus előtt és Sturridge a hálóba küldte (3-0). A 66. percben Gerrard is betalált, középről, 28 méterről a jobb alsóba lőtt (4-0). Negyedórával a vége előtt Sterling balról centerezett, Bennett lábáról saját kapujába vágódott a labda, öngól (5-0). A Liverpool feljött a hetedik helyre.

A többi mérkőzésről

Hanyatlása miatt a Newcastle immár kiesési rangadót játszott a Readinggel. Alan Pardew játékosai érezték a meccs súlyát és a 35. percben gólt szereztek, Yohan Cabaye szabadrúgásból 20 méterről a jobb felsőbe tekert. Ennél több jó nem történt a hazaiakkal, akik elbukták a hajrát, Adam Le Fondre megfordította a meccset. A Reading ezzel a sikerrel elmozdult a kieső helyről. A Newcastle sorrendben ötödik fellépésén nem tudott győzni.

A kilencedik Swansea a tizedik Stoke Cityt fogadta. A hazaiak a szünet után háromszor köszöntek be, fölényesen nyertek, sorrendben hatodik bajnokijukon nem kaptak ki. A Stoke zsinórban harmadszor bukott.

A sereghajtó QPR a londoni szomszédvár, West Ham otthonában próbált javítani és a 14. percben egy kontra után az új szerzemény, Loic Remy révén előnybe került. A kőkeményen küzdő hazaiak a 68. percben egalizáltak, Joe Cole egy kipattanót az üres kapuba küldött. Harry Redknapp együttese szerencsés egy pontot szerzett, de továbbra is utolsó helyen áll.

A Sunderland elleni hazai meccse előtt a Wigan csak jobb gólkülönbségével lógott ki a kieső zónából, de a mérkőzést követően a veszélyzónába csúszott: Roberto Martinez csapata 3-2-re kikapott és immár a 18. helyet foglalja el.

Premier League
23. forduló
Liverpool-Norwich 5-0 (2-0)
Gól: Henderson (25.), Suárez (36.), Sturridge (56.), Gerrard (66.), Bennett (74.)
 
Manchester City-Fulham 2-0 (1-0)
Gól: David Silva (2., 69.)
 
Newcastle-Reading 1-2 (1-0)
Gól: Cabaye (34.), ill. Le Fondre (70., 76.)
 
Swansea-Stoke City 3-1 (0-0)
Gól: Davies (49.), De Guzman (57., 80.), ill. Owen (90.)
 
West Ham-QPR 1-1 (0-1)
Gól: J. Cole (68.), ill Remy (14.)
 
Wigan-Sunderland 2-3 (1-3)
Gól: Vaughan (5., öngól), Henriquez (78.), ill. Gardner (17. - 11-esből), Fletcher (19., 42.)