Bundesliga

Szalai lassan a világ bármelyik együttesében megállná a helyét - Dárdai Pál

A Hertha egykori játékosa, Dárdai Pál mondta el a véleményét a négy Bundesligában játszó magyar játékosról.

Szalaira nagy karrier várhat

Négy magyar futballistával a fedélzeten folytatódik ma a német Bundesliga. A Bors arra volt kíváncsi, milyen tavaszi idényt jósol honfitársainak az egykori Hertha-játékos, Dárdai Pál.

Szalai Ádám

"Legelőször is azt kívánom Ádámnak, hogy ne sérüljön meg - mondta Dárdai. - Ha rendben lesz, hasonlóan sikeres tavasz vár rá, mint amilyen az ősz volt. Nem akarok szerénytelennek tűnni, de én már évekkel ezelőtt megmondtam, hogy nagy karrier vár Szalaira, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb elviszik Mainzból. Hogy miért? Érett, erős, képzett csatár, aki lassan a világ bármelyik együttesében megállná a helyét.

Stieber Zoltán

"Zoli ügyes futballista, jó lenne, ha végre olyan csapatba kerülne, ahol bátrabban kibontakozhatna. A Fürth játékát nyilvánvalóan meghatározza, hogy igyekszik elkerülni a kiesést. Az élvonalban alapvetően nehéz dolga van az újoncnak, tudniillik hatalmas különbség van a német első és másodosztály közt."

Huszti Szabolcs

"Örömmel tapasztaltam, hogy Szabolcsot imádják Hannoverben, azt kívánom neki, hogy maradjon így ez a rajongás. Egyébként nem csodálom, hogy oda vannak érte, hiszen új színt hozott a csapat játékába, valóságos örökmozgó, aki – főleg az idény első felében – többször betalált és több gólpasszt adott. Tavasszal annyival nehezebb dolga lesz, hogy az ellenfelek még jobban felkészülnek a játékából."

Hajnal Tamás

"Rutinos, érett játékos, nagyon sok esze van a focihoz, biztosra veszem, hogy még több évig szerepelhet a német élvonalban. Nagyon fontos, hogy minél több időt töltsön a pályán a Stuttgartban, ugyanis a magyar válogatott szempontjából is meghatározó, hogy Tamás milyen formában van."