Premier League

Hiába lendült be a Southampton, menedzsert váltottak

A Premier League-ben újonc Southampton vezetősége menesztette Nigel Adkins menedzsert, akit Mauricio Pochettino vált a kispadon.

A Szentek a 15. helyet foglalják el a tabellán, öt forduló óta veretlenek, kedden a Chelsea otthonából 0-2-ről felállva szereztek pontot, mégis a váltás mellett döntöttek az együttesnél.

"A döntés a Southampton Football Club hosszú távú érdekeit szem előtt tartva született meg. Elismerjük mindazt, amit Nigel tette az elmúlt két évben a klubért, de a hosszú távú céljaink eléréshez változtatásra volt szükség - fogalmazott az ügyvezető elnök Nicola Cortese. - Mauricio egy szakmailag elismert szakember, aki jelentős érdemeket vívott ki magának, taktikus és felkészült edző. Osztja az én nézetemet, miszerint a saját nevelésű fiatal játékosokra kell támaszkodni hosszú távon, akiket világos jövőképpel és futballkultúrával meg kell tartanunk. Ezt a megközelítést már sikerre vitte a múltban, azt várjuk tőle, hogy szakértelmével és tapasztalatával megvalósítsa a Southamptonnál is" - tette hozzá a vezető.

A korábbi kiváló védő 2009 és 2012 között a spanyol Espanyolt irányította. "Egy ilyen lehetőséget minden edző vonzónak találna. A Southampton nagy örökséggel bír, és még izgalmasabb jövő előtt áll. A jövőképünk, hogy tartósan és sikeresen megvessük lábunkat a Premier League-ben, örülök, hogy a rész lehetek ennek" - nyilatkozta a 41 éves argentin szakember.