Biatlon

Gössner szétlőtte a hegyet, az olimpiai bajnok győzött Antholzban

  • VNA

A szlovák Anasztazija Kuzmina sikerével ért véget a biatlon Világkupa sorozat antholzi női sprint versenye.

A szlovák Anasztazija Kuzmina győzelmével ért véget a női biatlonosok 7,5 km-es sprint versenye az 1600 méter magasan található antholzi pályán. Az orosz születésű, de három éve már szlovák színekben olimpiai bajnoki címet szerző versenyző most negyedik alkalommal nyert Világkupa versenyt. A 28 esztendős Kuzmina ugyan a szám olimpiai bajnoka és világbajnoki bronzérmese is egyben, ugyanakkor legutóbb két éve nyert versenyt, így mostani sikere inkább a meglepetés kategóriájába tartozik. Annál is inkább, mert ebben a szezonban eddig csupán kétszer tudott bekerülni a legjobb tíz közé, most viszont ő lett a most futó szezon hetedik különböző egyéni győztese.

Biatlon Világkupa - Antholz (ITA) - női sprint 7,5 km
1. Anasztazija Kuzmina (SVK) 20:28,6 0+0 lövőhiba
2. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +16,7 mp 1+0
3. Darja Domracseva (BLR) +21,9 mp 1+0
4. Olena Pidrusna (UKR) +26,1 mp 0+0
5. Nadine Horchler (GER) +36,1 mp 0+0
6. Olga Viluhina (RUS) +37,1 mp 0+0

Az esélyesek közül többen is megkönnyítették a hibátlanul lövő Kuzmina dolgát, hiszen a fehérorosz Darja Domracseva, a német Miriam Gössner és a norvég Tora Berger sem lőtt jól, így egyikük sem tudott beleszólni az elsőség kérdésébe. Bár Domracseva a harmadik helyet azért még meg tudta szerezni, az utóbbi hetekben bombaformában versenyző, a legutóbbi két sprint versenyt megnyerő - de most tízből hét lövést elrontó (!), egyszer eleső és a fejét beütő - Gössner végül azonban csak a 62. helyen végzett. Az egy híján száz főből álló mezőnyben (ahol most nem volt magyar induló)  a német biatlonos volt a legrosszabb lövő. A németek becsületét Nadine Horchler mentette meg, aki élete legjobb eredményét elérve egy ötödik helyet szerzett. 

A női összetett Világkupa állása 13 egyéni verseny után
1. Tora Berger (NOR) 601 pont
2. Darja Domracseva (BLR) 491 pont
3. Miriam Gössner (GER) 471 pont
4. Andrea Henkel (GER) 443 pont
5. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 417 pont
6. Marie Dorin Habert (FRA) 416 pont

A biatlon hétvége Antholzban pénteken a férfiak sprint versenyével, majd szombaton az üldözéses futamokkal folytatódik - valamennyi versenyt az Eurosport élőben közvetíti.