Hathárom TV

Collina szerint bevált, de nem mindenható az ötbírós rendszer - videó

  • Vásárhelyi Tamás

A világ egyik legismertebb játékvezetője szerint jó döntés volt a FIFA részéről az öt bírós rendszer bevezetése. Erről a Magyar Labdarúgás Fórumán szerdán Budapesten is meggyőződhettünk.

Szerdán a Papp László Sportarénában immáron második alkalommal rendezte meg az MLSZ a Magyar Labdarúgás Fórumát. Az esemény sztárvendége az olasz Pierluigi Collina volt, akit annak idején hatszor választottak meg a világ legjobb játékvezetőjének. A tar fejéről világszerte ismert bíró látványos, gyakorlati példákkal illusztrált előadása után egy közös sajtótájékoztató keretében is beszélt az újságírókkal.

Az első kérdések még a videóbíró szükségességéről és a rasszizmusról szóltak feléje, ő profin válaszolt, de igazán akkor villanyozódott fel és kezdett hosszas fejtegetésbe, ha a szívügyének tartott - és a játékvezetők munkáját nagyban segítő - ötbírós rendszerről faggatták őt. Fanyar humorából és jellegzetes olasz akcentusából a hatharom.com stábjának segítségével most ti is elcsíphettek egy kis ízelítőt (az MLSZ jóvoltából magyar tolmácsolással) az alábbi videónak köszönhetően: