Australian Open

Sarapova 27 éve nem látott bravúrt ismételt meg

  • VNA

Meglehetősen régen volt példa utoljára arra, hogy a női mezőnyben valaki két találkozón keresztül ne veszítsen gémet egy Grand Slam tornán.

A második fordulóban is tökéletes játékot mutatott be az Australian Openen az oroszok sztárja, Marija Sarapova, aki a japán Misaki Doi ellen 6-0, 6-0-val jutott tovább. Mivel a második helyen kiemelt orosz játékos az első körben a szintén orosz Olga Pucskova ellen sem veszített gémet, így sorozatban második meccsét nyerte meg a szakzsargonban "dupla biciklinek" nevezett végeredménnyel. Hasonló sorozatra, vagyis hogy valaki egymás után kétszer is 6-0, 6-0-ra győzzön egy Grand Slam-torna női főtábláján, még 1985-ben Wendy Turnbull volt utoljára képes, ugyanitt, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

marija Sarapova eddig még játékot sem veszített a 2013-as ausztrál bajnokságon - Fotó: AFP

Sarapova első meccsén csupán 55, a mindössze 15 pontot szerző japán ellenfelével szemben pedig 47 percet töltött el a pályán. "Mostanában eléggé agresszíven teniszezek, és mindig a jó ütéseket választom. Nem könnyű végig megőrizni ezt a magasfokú koncentrációt, de most az a feladatom, hogy olyan könnyen jussak tovább, amennyire csak lehet" - nyilatkozta a tavalyi döntős Sarapova, akinek viszont a harmadik körben már nem lesz ilyen egyszerű dolga, hiszen a hétszeres Grand Slam-győztes, Venus Williams lesz az ellenfele.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.