FA-kupa

Hiába hibázta el helyzeteit az Arsenal, végül Wilshere döntött

  • SZA

Bár sokáig hosszabbításra állt az Arsenal-Swansea mérkőzés, az angol FA-kupa harmadik fordulójának egyik újrajátszása, Jack Wilshere végül öt perccel a vége előtt megelégelte a rengeteg kihagyott helyzetet. A fiatal angol középpályás végig remekül játszott, s távoli góljának köszönhetően megérdemelten jutott tovább a londoni csapat.

A londoniak részben a másfél héttel ezelőtti döntetlent, részben pedig a vasárnapi Manchester City elleni sima vereséget próbálták kijavítani; a Hattyúk viszont abszolút nem panaszkodhatnak a formájukra, elvégre szombaton az Evertonnal döntetleneztek, előtte pedig a Chelsea-t verték a Ligakupában Ivanovics két rettentő hibájának hála.

Az első félidő ehhez képest kiegyenlített volt, s egyik gárda sem kerekedett a másik fölébe. Egyedül az egykori Arsenal-nevelés, Kyle Bartley kapufája állította fel a nézőket a székekből - a hátvéd a hazai keresztlécre bólintott.

Annál izgalmasabb volt a második játékrész. Ezt Theo Walcott félidejének is lehet nevezni: az angol válogatott csatár tucatnyi lehetőséget dolgozott - és hagyott - ki. Előbb Chicót futotta le, s gurított a jobb kapufa mellé, majd Wilshere cselsorozata után találta el a gólvonalon álló spanyol védőt. Vermaelen is elkapta a kihagyó-betegséget, s a rákövetkező szögletből elkövetett fejesét ezúttal Leon Britton fejelte ki a gólvonalról.

A borzasztó helyzetkihasználást végül a meccs legjobbjának választott Jack Wilshere elégelte meg: a 85. percben remekül robbant rá a Giroud által letett labdára, s 20 méterről a bal alsó sarokba bombázott. (1-0)

Az eredmény a továbbiakban nem változott, így abszolút megérdemelten jutott tovább a negyedik körbe Arséne Wenger csapata, ahol a másodosztályú Brighton and Hove Albionnal találkozik majd. A Swansea pedig örülhet, hogy megúszták a hosszabbítást: a hétvégén ugyanis a rettegett Stoke gárdájával játszanak.

FA-kupa
3. forduló (újrajátszás)
Arsenal - Swansea City 1-0 (0-0)
Gól: Wilshere (85.)