FA-kupa

Győztes góllal tért vissza Wayne Rooney

  • SZA

A térdsérüléséből visszatérő Wayne Rooney juttatta tovább a West Ham ellen a Manchester Unitedet az FA-kupa harmadik fordulójának újrajátszásán. A világklasszis támadó később egy tizenegyest is kihagyott, de ez sem veszélyeztette a Vörös Ördögök továbbjutását.

Az első mérkőzés hajrájában Robin van Persie zsenialitásának is köszönhetően menekültek meg a kieséstől a Vörös Ördögök, a londoni 2-2 után így az Old Traffordon találkoztak újra a felek. Az előjelek a Manchester United győzelmét súgták. Míg Sir Alex Ferguson csapata vasárnap 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, addig Sam Allerdyce-ék 3-0-ra kikaptak a Sunderlandtől. A hazaiaknál ráadásul térdsérüléséből felépülve visszatért Wayne Rooney, akinek egyik kedvenc ellenfele a Kalapácsosok együttese.

A 9. percben már ballaghattak is a középkezdéshez a londoniak: Anderson ugratta ki a leshatáron Hernándezt, aki estében passzolt be középre. A mexikói előkészítése után pedig már könnyű dolga volt Rooney-nak, aki így a West Ham elleni legutóbbi nyolc mérkőzése során már a hatodik gólját szerezte (1-0).

A viszonylag tartalékos csapattal felálló, de azért így is válogatottakból álló hazaiak nem álltak meg ezután sem; Nani kapáslövését és Smalling fejesét is alig tudta hárítani a Boltonból Bogdán Ádám által kiszorított Jaaskelianen.

A finn hálóőr később Rooney szünet utáni akcióját már csak szemmel verte, de szerencséjére a bíró lefújta lesállás miatt a Hernández góljával véget érő támadást. A mexikói támadó pár perccel később saját magát hozta helyzetbe: Diamétól vette el a játékszert, de ekkor meg a befejezés nem sikerült, csúnyán fölélőtt. A második félidő nem csak a hazaiaknak hozott helyzetet: az 50. percben már a West Ham kaphatott volna büntetőt, de Rafael kezezését nem vélte szándékosnak Phil Dowd.

A sovány bíró jó 25 perccel később Alex Ferguson együttesének kárára nem tévedett, s Spencer kezezésével minden eldőlhetett volna. Rooney azonban David Beckham módjára állt oda a tizenegyeshez, s ahogy a Manchester United egykori ikonja annak idején Portugáliában, úgy ő is az égbe küldte a labdát, amely öt egymás fölé rakott kapuba sem fért volna el.

A Manchester United végül Rooney góljával győzött, és a negyedik fordulóba jutott, ahol a Fulhammal találkozik Sir Alex Ferguson együttese január 26-án.

FA-kupa
3. forduló (újrajátszás)
Manchester United - West Ham 1-0 (1-0)
Gól: Rooney (9.)