NBA

Folytatódott a Denver és a Brooklyn jó sorozata

Kedden hat mérkőzéssel folyatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-liga) alapszakasza. Izgalmakban nem volt hiány, hiszen a Denver és a Portland mérkőzése hosszabbításba torkollt, előbbi, illetve a Brooklyn folytatta győzelmi sorozatát, míg a Lakers újabb sikert aratott.

Andre Iguodala és Danilo Gallinari

Denver-Portland
115-111 (h.u.)

Nyugati középcsapatok rangadóját rendezték Coloradóban, ahol végül nagy nehézségek árán hazai siker született, így a Denver immáron sorozatban hatodik meccsét nyerte. Pedig a Blazers ezúttal is tanúbizonyságot tett hatalmas küzdeni tudásáról, hiszen a vendégek a záró etapban kilenc pontos hátrányból mentették ikszre a meccset, de a hosszabbításban Wilson Chandler triplájának köszönhetően végül a Denver örülhetett.

A találkozó legjobbja az a LaMarcus Aldridge volt, aki 28 ponttal, 8 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt. A hazaiaknál hárman is húsz pont fölött termeltek, név szerint Danilo Gallinari, Ty Lawson, illetve Kenneth Faried.

Charlotte-Indiana
76-103

Idegenben hozta a kötelezőt az Indana, amely kedden a Charlotte Bobcats otthonában aratott fölényes sikert. A találkozó kimenete egy percig sem volt kérdéses, hiszen a Pacers esélyt sem adott ellenfelének, félidőben pedig már tízzel vezetett, ráadásul a nagyszünet után elaludt a Bobcats, és további 16 ponttal nőtt a vendégek előnye.

A Pacers kezdőjéből öten is legalább 15 pontot dobtak, míg a hazaiaknál erre csak Gerald Henderson volt képes.

Philadelphia-New Orleans
99-111

A nap meglepetését a New Orleans gárdája szolgáltatta, amely rajt-cél győzelmet aratott Philadelphiában. A Darazsak félidőben még csak hat ponttal vezettek, de a nagyszünet után további 12-t sikerült rápakolni a már meglévő előnyre, ezt pedig képtelenek voltak ledolgozni a hazaiak az utolsó játékrészben.

A Hornets sikere leginkább Jrue Holiday teljesítményét homályosítja el, aki 29 pontja mellég 11 gólpasszt is kiosztott, a másik oldalon leginkább a védők, Vasquez és Gordon villogtak, ketten együtt 42 pontot tettek a közösbe.

Brooklyn-Toronto
113-106

A Toronto gárdája továbbra sem találja idegenben a fonalat, míg a Brooklyn keddi sikerével hétre növelte a sorozatban megnyert meccsek számát. A vendégek azonban váratlanul jól tartották magukat, hiszen csupán a két középső negyedet veszítették el, azt is csupán hét ponttal, így a végjátékban nagy szükség volt Deron Williams büntetőire.

A hazaiak sztárjai kedden villogtak, hiszen a Williams-Johnson-Lopez trió egyaránt húsz pont fölé jutott, míg a másik oldalon Kyle Lowry volt a legjobb, aki félelmetes módon alig 15 percnyi játékidővel 21 pontot termelt.

Houston-Los Angeles Clippers
109-117

A Los Angeles Clipperst továbbra sem zavarja Chris Paul hiánya, hiszen Memphis után Houstonban is nyert a csapat. Bár a Rakéták az első félidőben rendkívül jól tartották magukat, sőt, egy ponttal még vezettek is, a harmadik negyedben azonban váratlan, döntő jelentőségű pofont kaptak, hiszen 32-18-ra nyerte azt a játékrészt a vendég gárda. Ennek megfelelően a győztes kiléte is eldőlt, hiába próbálkozott a felzárkózással a Houston.

Jamal Crawdord újabb parádés meccsen van túl, a Clippers cseréje ezúttal 30 pontot szerzett, a másik oldalon pedig James Harden minősült a legjobbnak, aki 23 egységgel terhelte a vendégek gyűrűjét.

Los Angeles Lakers-Milwaukee
104-88

Tovább szépített mérlegén a Los Angeles Lakers, ezúttal a Milwaukee Bucks legyőzésével. A hazaiak Bryant és Howard kiváló játékának köszönhetően folyamatosan építették fel előnyüket, a hajrában pedig gyakorlatilag kivégezték ellenfelüket.

A már említett Howard-Bryant duó hatalmasat játszott, mindkét fél 31 ponttal zárt, míg a másik oldalon Monta Ellis volt a legeredményesebb, ő 17 egységet szorgoskodott össze.

NBA
Alapszakasz, 74. játéknap
Charlotte-Indiana 76-103
Philadelphia-New Orleans 99-111
Brooklyn-Toronto 113-106
Houston-Los Angeles Clippers 109-117
Denver-Portland 115-111 (h.u.)
Los Angeles Lakers-Milwaukee 104-88