Spanyol Király Kupa

A Real kétgólos előnnyel mehet Valenciába

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Valenciát a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

A sérülések és Sergio Ramos eltiltása miatt ismét szükségvédelemmel állt fel a Real Madrid, Michael Essien volt a jobbhátvéd, míg Albiol társa középen meglepetésre nem Raphael Varane, hanem Ricardo Carvalho volt, Marcelo ugyanakkor visszatért, és a kapuban a szurkolók örömére Iker Casillas kapott bizalmat.

Rögtön egy sistergős Ronaldo-lökettel indult a találkozó, a portugál az első percben szabadrúgásból, 24 méterről csavart kapura és nem is tévedett sokat. A 9. percben Modric 15 méterről a bal sarok mellé bombázott. A 16. percben Casillasnak kellett mentenie Tino Costa távoli lövésénél, egy perccel később Soldado fejelt, de a kapus kezei közé. Banega löketét blokkolták, a hazaiaknál Essien próbálkozott a 26. percben, felejthetően.

A 34. percben Jonas csavart balról a hosszú felső felé kevéssel, majd ismét a brazil támadó próbálkozott, Casillas nagyot védett. Nem sokkal később tökéletesen vitte végig a kontrát a Real: Essien passzolt Khedirához, aki egyből tette tovább Benzemának, a francia 11 méterről a jobb alsóba helyezett (1-0). A félidő végén Benzema balról az oldalhálót találta el. Hajtós első félidő után a hazaiak mehettek előnnyel az öltözőbe.

A Valencia veszélyesen játszott a második félidőben, a 61. percben Rami fejesét a bal sarokból piszkálta ki Casillas, a 67. percben Soldado 14 méterről, kissé balról tüzelt, Casillas kiütötte a labdát, amit Jonas a kapu mellé vágott. A 73. percben öngóllal növelte előnyét a királyi gárda: Coentrao bal oldali beadását Guardado passzolta pechjére saját kapujába, igaz, a mellett álló Higuaín is alighanem bevágta volna (2-0). A 78. percben Ronaldo iramodott meg a jobb oldalon, Guaita védte a lövést, majd a 14 méterről tüzelt, Guaita szögletre ütötte a labdát. A 87. percben Özil csavart mellé. A Real Madrid végül 2-0-ra nyert, a blancók akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, de a Valencia is szorosabbá tehetett volna a mérkőzést. A Denevérek szombaton a bajnokságban is a Realt fogadják, aztán jövő szerdán a visszavágón, halvány eséllyel.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Real Madrid-Valencia 2-0 (1-0)
gólszerző: Benzema (37.), Guardado (73. - öngól)
 
Szerdán játsszák:
Real Zaragoza-Sevilla 19:30
Barcelona-Málaga 21:30
 
Csütörtökön:
Atlético Madrid-Real Betis 22:00