Férfi kézilabda

Szegeden is a spanyol vonalban bíznak, Juan Carlos Pastor váltja Skaliczkit

Vasárnap késő este Madridban a Pick Szeged vezetése és Juan Carlos Pastor aláírta az új tréner szerződését. A spanyol edző megállapodása a nyártól 2 plusz 2 évre szól - közölte a Tisza-parti egyesület hivatalos honlapján.

Vasárnap késő este Madridban dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke és Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója megállapodott a spanyol Juan Calros Pastorral, így nyártól a spanyol szakember lesz a kétszeres magyar bajnok mestere.

"2+2 éves szerződést kötöttünk Juan Carlos Pastorral. Egy rendkívül szimpatikus, felkészült szakembert ismertünk meg a személyében. Azt ígértük, hogy méltó utódot találunk Skaliczki László után, úgy gondolom, hogy ez sikerült. Pastor nemcsak a Valladoliddal, hanem a spanyol válogatottal is remek eredményeket ért el. Hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát, ami számára nagyon vonzó. A spanyol bajnokság befejezése után jön el először Szegedre, a családja nem költözik vele, felesége és két leány gyermeke otthon marad Spanyolországban" – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

"Úgy gondoltam, hogy itt az ideje elhagynom Spanyolországot. Remek ajánlatot kaptam a Pick Szegedtől. Az is fontos volt számomra, hogy az igazgatóság engem akart edzőnek, ragaszkodtak hozzám. Véleményem szerint egy jó csapatot alkothatunk közösen, amely elérheti azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé. A legnehezebb dolog, hogy otthon kell hagynom a családom, de készen állok erre is, izgalommal várom a szegedi munkát" – fogalmazott Juan Carlos Pastor.

A Szeged vasárnap este jelentettebe, hogy nem hosszabbítják meg Skaliczki László vezetőedző nyáron lejáró szerződését. A spanyol sajtóban néhány napja már felvetődött, hogy Juan Carlos Pastor, a spanyol férfi válogatottal világbajnoki címet, Eb-ezüstöt és olimpiai bronzot szerzett szakember érkezhet Szegedre.

Juan Carlos Pastor névjegye:
1968. május 18-án született Valladolidban.
18 éve dolgozik Valladolidban (1995 óta)
Fiatalon futballozott, ezután váltott sportágat és lett kézilabdás.
Nős, két gyermeke van (a lányok 14 és 11 évesek, röplabdáznak).
2004 és 2008 között a spanyol válogatott kapitánya volt.
Világbajnok (2005, Tunézia)
Európa-bajnoki ezüstérmes (2006, Svájc)
Olimpiai bronzérmes (2008, Peking)
A Valladoliddal 2009-ben KEK-győztes
Kétszeres spanyol kupagyőztes (2005, 2006)
Egyszeres Copa Asobal-győztes (2003)
Hatszor játszott a Pick Szeged ellen a Bajnokok Ligájában, mérleg: 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség