Síugrás

Nem utazik el Japánba a Négysáncverseny bajnoka

  • VNA

Szeretne teljesen meggyógyulni lázas betegségéből, így nem utazik el a sapporói Világkupa versenyekre Gregor Schlierenzauer.

Az osztrák síugró válogatott vezetői hétfőn közzétették azon versenyzők névsorát, akik elutaznak a hétvégén a Japánban található Sapporóban esedékes Világkupa versenyekre. A mindössze három nevet (Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl, Michael Hayböck) tartalmazó listán nem szerepel a friss Négysáncverseny győztes Gregor Schlierenazuer neve, aki fölényesen vezeti a 2012/13-as idényben az összetett Világkupát is.

A nagy fizikai és lelki igénybevételt jelentő Négysáncverseny után az osztrák ugró megbetegedett, ezért a múlt szerdai wislai egyéni versenyt és a szombati zakopanei csapatviadalt is kihagyta, majd már lázas betegségéből felépülve azért elindult a vasárnapi egyéni versenyen az utóbbi helyszínen. Az osztrák csapat vezetői viszont most úgy ítélték meg, hogy a teljes felépülés érdekében nincs értelme a hosszú utazást és az időátállással járó nehézségeket bevállalni, ezért mondtak le a 23 esztendős klasszis síugró utaztatásáról.