Alpesi sí

Most edzéshiány miatt hagy ki versenyt Lindsey Vonn

  • VNA

Az utóbbi hetekben nem edzett a szlalom versenyekre az amerikai síző ezért nem vállalja a kedd esti flachaui műlesikló viadalt.

Kihagyja a kedd esti flachaui műlesikló versenyt az amerikaiak olimpiai és világbajnok sízője, Lindsey Vonn. Az összetett Világkupa címvédőjének számító, de az utóbbi időszakban gyomorpanaszai miatt gyengébb formában versenyző amerikai síző az edzéshiánnyal magyarázza, hogy egyik legkevésbé kedvelt szakágában nem akar rajthoz állni. Vonn érdekes módon az idei Világkupa szezon mind a hat szlalom versenyét kihagyta eddig.

'"Az a célja, hogy minden versenyen a győzelemért induljon. Ha nincs a lábában szlalom tréning, akkor nincs értelme elindulni" - mondta a döntés kapcsán az amerikai csapat női szakágvezetője, Alex Hoedlmoser, aki azt is hozzátette, hogy tanítványa már a hétvégén Cortina d'Ampezzóban sorra kerülő gyorsasági számokra készül. Az amerikai síző december végi közel egy hónapos kihagyása után már jelentős, 785 pontos hátrányban van az összetett Világkupa élén álló szlovén Tina Maze mögött, így aligha jön össze neki a címvédés a 2012/13-as szezonban.