Alpesi sí

Különleges kasztba került be a szlovén Tina Maze

  • VNA

Vasárnap St. Antonban szuperóriás-műlesiklásban is győzött Tina Maze, így már minden szakágban van Világkupa győzelme.

Az ausztriai St. Antonban vasárnap délután egy szuperóriás-műlesikló versennyel folytatódott a női alpesi sízők Világkupa sorozata. A versenyt a szlovén Tina Maze nyerte meg az osztrák Anna Fenninger és a svájci Fabienne Suter előtt. A mezőny egyetlen magyar sízője, a schladmingi világbajnokságra készülő Miklós Edit ezúttal a 38. helyen végzett (megelőzte a szombati lesiklást megnyerő amerikai Alice McKennis-t), így nem szerzett pontot.

Az összetett Világkupát újabb győzelmével továbbra is fölényesen vezető Tina Maze ebben a szakágban először nyert Világkupa versenyt, így mostantól elmondhatja magáról, hogy az alpesi sízés mind az öt szakágában (lesiklás, óriás-műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, kombináció, műlesiklás) nyert már legalább egy Világkupa viadalt. Ezzel ő lett mindössze a hatodik olyan női síző, akinek ez a páratlan bravúr összejött, korábban az osztrák Petra Kronberger, a svéd Pernilla Wiberg és Anja Pärson, a horvát Janica Kostelic és az amerikai Lindsey Vonn mondhatta ezt el magáról.

Mazén kívül a jelenlegi mezőnyből a német Maria-Höfl Riesch is közel van már ahhoz, hogy bebocsátást nyerjen ebben az exkluzív klubba, ehhez viszont még egy óriás-műlesikló Világkupa versenyt meg kellene nyernie.