Premier League

Walterst megátkozták, két öngóllal segítette a Chelsea-t

A Chelsea 4-0-ra nyert a Stoke City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

Stoke City-Chelsea

Fernando Torres betegsége miatt kimaradt a Chelsea-ből, de a londoni drukkerek aligha bánták, hiszen utóbb Demba Bát követelték a csapatba a spanyol helyett. A Stoke City egyedüliként az első öt angol liga csapatai közül még nem szenvedett vereséget otthon a mostani idényben - utóbbi 17 hazai meccsén veretlen. A sikerek ellenére a hazai drukkerek nem nézték jó szemmel a Chelsea elleni nyitányt, a 25. percben tüntetni kezdtek, "unalmas, unalmas" rigmusokkal véleményezték az addigi produkciót. Aztán az első félidő ráadásában igazán dühbe gurulhattak, Walters ugyanis öngólt vétett, Azpilicueta jobb oldali beadását saját kapujába fejelte (0-1). A 62. percben ismét Walters villant, balszerencséjére újfent rossz oldalon, egy jobb oldali vendégszöglet után másodszor bólintott Begovic kapujába. ez is öngól (0-2). A Premier League történetének Walters a harmadik olyan játékosa, aki egy meccsen kétszer is a saját hálóját púpozta ki. Két perccel később már "frankó" gólt szerzett Benítez csapata, Matát lenyomták a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, Lampard nagy erővel a léc alá bombázta (0-3). A 73. percben Hazard is betalált, 25 méterről a jobb sarokba lőtt (0-4). Tíz perccel a vége előtt John Terry csereként beállt a Chelsea-be, november 11-én szerepelt utoljára a csapatban. Egy perccel a vége előtt Terry a 16-oson belül buktatta a negatív hőst, Walterst, aki elvállalta a büntetőt. Nem kellett volna, a felső lécre küldte, a Chelsea 4-0-ra nyert és feljött a harmadik helyre


 

A többi mérkőzésről

Az FA-kupa után a bajnokságban is bemutatkozott egykori csapatában, a West Hamben Joe Cole, aki a londoniakkal Sunderlandben vizitált. A 12. percben a hazaiak kerültek előnybe, egy kifejelt labdát Larsson 22 méterről a jobb felsőbe bombázott (1-0). A szünet után óriási védelmi hiba után növelte előnyét a Sunderland, Potts tisztázhatott volna a kapu előtt, körülményes volt, Johnson pedig öt méterről a hálóba kanalazta a labdát (2-0). A 74. percben egy kontrából harmadszor is betalált Martin O'Neill együttese, McClean balról, éles szögből lőtt a West Ham kapujába (3-0). A Sunderland két vereség után győzött.

A térdsérülés miatt Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion Readingben meccselt és gyorsan gólt szerzett: Morrison söpört el a bal oldalon, centerezését Lukaku közelről gólra váltotta (0-1). A 69. percben egy újabb Morrison-Lukaku összjáték eredményezett gólt (0-2), aztán csodát tett a Reading. A 82. percben McCleary beadását Kebe fejelte be (1-2), öt perccel később Le Fondre büntetőből egalizált (2-2), majd két perc múlva Pearce fejesét Pogrebnyak vágta be (3-2). A Reading ezzel a sikerrel elmozdult az utolsó helyről.


A kieső helyen álló Wigan a 22. percben kapitulált a Fulham otthonában, Karagunisz 23 méterről vette be Al Habsi kapuját (1-0). Húsz perccel a vége előtt Di Santo szintén távolról talált be (1-1), egy ponttal távozott a Wigan.

Az Aston Villa és a Southampton sem tudott nyerni az utóbbi négy meccsén, a két csapat Birminghamben meccselt. A vendégek a 33. percben Lambert büntetőjével hozták a találkozót (0-1). Nem bírt egymással a Norwich és a Newcastle, előbbi négy, utóbbi három vereség után szerzett pontot.

Premier League
22. forduló
Stoke City-Chelsea 0-4 (0-1)
Gól: Walters (45., 62., öngólok), Lampard (65. - 11-esből), Hazard (73.)
 
Sunderland-West Ham 3-0 (1-0)
Gól: Larsson (12.), Johnson (47.), McClean (74.)
 
Reading-WBA 3-2 (0-1)
Gól: Kebe (82.), Le Fondre (87. - 11-esből), Pogrebnyak (89.), ill. Lukaku (18., 68.)
 
Fulham-Wigan 1-1 (1-0)
Gól: Karagunisz (22.), ill. Di Santo (70.)
 
Aston Villa-Southampton 0-1 (0-1)
Gól: Lambert (33. - 11-esből)
 
Everton-Swansea 0-0
 
Norwich-Newcastle 0-0