Australian Open

Nekem is hét meccset kell nyerni, másoknak is - Serena Williams

A vasárnap kezdődő Australian Open női versenyének egyik legnagyobb esélyese, az amerikai Serena Williams örülne neki, ha nem irányulna rá a reflektorfény.

Williams tavaly Wimbledonban, az olimpián, a US Openen és a világbajnokságon is győzött, valamint az idei évet nyitó Brisbane-i tornán is lehengerlő játékkal nyert, így a legtöbb szakértő szerint az Australian Opennek is ő a fő esélyese.

Serena Williams 2012-ben.

"Hét mérkőzést kell nyernem. Mindenkinek a főtáblán hetet kell nyernie. Ugyanakkora esélyük van erre, mint nekem. De az nagyszerű lenne, ha nekem sikerülne" - próbálta magát kevésbé nagy favoritként feltüntetni az amerikai teniszező. "Sokszor voltam esélyes, és nagyon sokszor írtak le. Utóbbit jobban szeretem, akkor kisebb a nyomás. Persze favoritnak lenni sem rossz, amikor azt gondolják az emberről, hogy ő az, akit mindenkinek le kell győznie a trófeához."

Elmondása szerint nem különösebben gondolkozik azon, hogy hogyan tarthatja fenn jó formáját, csak próbál nyugodt maradni: "Egyszerűen úgy érzem, hogy lendületben vagyok. Mostanában jól játszom. Remélem, hogy ezt meg tudom tartani. Nagyon nyugodt vagyok, jól érzem magam. Egyáltalán nem pánikolok, nem hajtom túl magam. Azt hiszem, ez a kulcs."

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.