NBA

Carmelo Anthony 39 pontja sem volt elég ahhoz, hogy nyerjen a Knicks

Pénteken 11 mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza, a játéknap legnagyobb meglepetését pedig a Chicago Bulls okozta, amely úgy győzte le idegenben a New York Knicks gárdáját, hogy Carmelo Anthony 39 pontot ért el.

Carmelo ANthony

New York-Chicago
101-108

Amint az már a bevezetőből is kiderülhetett, a játéknap legnagyobb meglepetését a Chicago Bulls okozta, amely rendkívül könnyedén tudott nyerni a Madison Square Gardenben. Luol Dengék gyakorlatilag a félidőre eldöntötték a találkozó sorsát, hiszen ekkorra már 21 pontos előnyt építettek fel. Tény, hogy a Knicks később felébredt, de Anthonyéknak az sem volt elég, hogy a záró negyedet 41-26-ra megnyerték.

A találkozó legeredményesebb játékosa a már említett Carmelo Anthony volt, aki 39 pontot szerzett, míg a másik oldalon Luol Deng 33 egységet szorgoskodott össze.

Atlanta-Utah
103-95

Szintén fordulatos mérkőzés hozott az Atlanta és a Utah összecsapása, a Knicks-meccsel ellentétben azonban itt a hazaiak a hajrában fordítani tudtak. Ezt a meccset is a vendégek kezdték jobban, Al Jeffersonék három negyednyi játékot követően már nyolc ponttal vezettek, a záró etapot azonban meghajtotta a Hawks, és 35-19-re nyerte azt, ami egyben győzelmet eredményezett a Sólymoknak.

Ezen a mérkőzésen Devin Harris régi önmagát idézte, és 24 ponttal az Atlanta vezére volt, míg a másik oldalon Randy Foye 25, Al Jefferson 23, Paul Millsap pedig 20 egységet ért el.

Boston-Houston
103-91

A Houston együttese nagyon jó formában érkezett Bostonba, James Hardenék azonban hamar megtapasztalhatták, hogy a TD Gardenben játszani közel sem olyan egyszerű… A Kelták gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, amely leginkább a cseréknek köszönhető, hiszen a kispadok csatáját az első félidőben 36-9-re nyerte a hazai gárda.

Egyéni teljesítmények terén sem született meglepetés, Paul Pierce 23, James Harden pedig 24 ponttal zárta a mérkőzést.

Memphis-San Antonio
101-98 (h.u.)

A nap egyik legnagyobb nyugati rangadójától azt kaptuk, amit vártunk: végletekig kiélezett meccset, amely hosszabbítással végződött. A játék rendkívül hullámzó volt, az utolsó negyednek végül a Memphis vághatott neki hátrányból, ám a végjátékban a Spurs mindössze Tony Parker utolsó pillanatban eleresztett triplájának köszönhette a ráadást. A hosszabbítás rendkívül pontszegény volt (6-3), és bár Manu Ginobili hármasával ismét egyenlíthetett volna a San Antonio, az argentin játékos elhibázta dobását.

A már említett francia irányító, Tony Parker volt a meccs legjobbja, hiszen összesen 30 ponttal terhelte a Macik gyűrűjét. A másik oldalon Rudy Gay 23, Mike Conley pedig 21 pontot szerzett.

Los Angeles Lakers-Oklahoma City
101-116

A nap (papíron) legnagyobb rangadóját az Oklahoma City Thunder nyerte, amely tükörsimán nyert Los Angelesben. A Staples Center közönsége nem sokáig lehetett optimista, mert bár a Lakers az első játékrészben még tartani tudta magát, a másodikat már 39-23-ra bukta el, ami gyakorlatilag Bryanték mérkőzésébe került.

Márpedig Kobe Bryant most sem játszott rosszul, 28 pontot szerzett, amit azonban Kevin Durant 42 egysége elhomályosított.

Golden State-Portland
103-97

A nap egyik legérdekesebb mérkőzését hozta a két fiatal, feltörekvő tehetségekből álló együttes összecsapása, amelyet végül az oaklandi gárda nyert meg. Steph Curryék jól kezdték a meccset, félidőben, sőt, három negyedet követően is 15 ponttal vezettek, ám ahogyan azt csütörtökön a címvédő is megtapasztalta, a Blazers nem adta fel, de ezúttal Matthewséknak nem jött össze a bravúr.

A meccs legeredményesebb játékosa az újonc Damian Lillard volt, aki 37 pontot szorgoskodott össze. A másik oldalon a már megszokott Lee-Curry duó volt a legeredményesebb, ketten együtt 46 egységgel.

NBA
Alapszakasz, 70. játéknap
Toronto-Charlotte 99-78
Atlanta-Utah 103-95
Boston-Houston 103-91
Brooklyn-Phoenix 99-79
Memphis-San Antonio 101-98 (h.u.)
New Orleans-Minnesota 104-92
New York-Chicago 101-108
Milwaukee-Detroit 87-103
Denver-Cleveland 98-91
Golden State-Portland 103-97
Los Angeles Lakers-Oklahoma City 101-116