Australian Open

Murray és Djokovics elkerülte egymást a sorsolásnál

  • VNA

Nem került azonos ágra a címvédő és a US Open győztes skót, így nem ismétlődhet meg tavalyi maratoni elődöntőjük a Melbourne-ben hétfőn kezdődő Grand Slam tornán.

Magyar idő szerint pénteken hajnalban megtartották a hivatalos sorsolást az idei év első Grand Slam tornájának, ausztrál nyílt teniszbajnokságnak szervezői. Idén is újítottak az ausztrálok, akik ezúttal nyilvánossá tették a sorsolási ceremóniát, amelyet így a lelkes tenisz rajongók is személyesen élhettek át a napsütötte Melbourne-ben.  Az eseményre stílusosan egy hajóval szállították oda a két címvédőt, a fehérorosz Viktorija Azarenkát és a szerb Novak Djokovicsot.

Az első tíz férfi kiemelt első fordulós párosításai:
Djokovics (szerb, 1.) – Mathieu (francia)
Russell (amerikai)–Berdych (cseh, 5.)
Ferrer (spanyol, 4.)–O. Rochus (belga)
Almagro (spanyol, 10.)–selejtezős ellenfél
Hewitt (ausztrál)–Tipszarevics (szerb, 8.)
Del Potro (argentin, 6.)–selejtezős ellenfél
Haase (holland)–Murray (brit, 3.)
Tsonga (francia, 7.)–Llodra (francia)
Montanés (spanyol)–Gasquet (francia, 9.)
Paire (francia)–Federer (svájci, 2.)

A legfontosabb kérdések egyik ez volt, hogy a férfi tornán melyik ágra kerül a legutóbbi két tornát egyaránt megnyerő Novak Djokovics. A szerb klasszis ezúttal elkerülte a skót Andy Murrayt, akivel tavaly Melbourne-ben egy öt szettes, ötórás elődöntőbe bonyolódott bele, igaz az elődöntőben így sem vár rá könnyű feladat Murrayre, hiszen ha mindketten eljutnak odáig, akkor Roger Federer lehet az ellenfele a fináléba kerülésért. Djokovics számára nem alakult igazán rosszul a sorsolás, hiszen bár a negyeddöntőben összekerülhet a cseh Tomas Berdych-hel, Rafael Nadal távollétében az elődöntőben egy másik spanyol sztár, David Ferrer (ha ő korán búcsúzik, akkor talán Janko Tipszarevics) ellen vélhetően könnyebb dolga lesz.

Djokovics újra szeretné hazavinni az Australian Open győztesének járó trófeát - Fotó: australianopen.com

Murray sem örülhet persze annyira a sorsolásnak, hiszen Djokovics elkerüléséért "cserébe" már a negyeddöntőben összefuthat a hatalmas szerváiról ismert Juan Martin del Potróval. A torna három fő esélyesének tartott férfi játékosra az első körben persze még könnyű feladat vár, így a 17-szeres Grand Slam bajnok Federer a francia Benoit Paire, Murray a holland Robin Haase, az első helyen kiemelt Djokovics pedig a francia Paul Henry Mathieu ellen kezdheti meg menetelését Melbourne-ben.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy éves Eurosport Player előfizetés.