Síurás

Másodszor is visszatérhet a finnek legendája, Janne Ahonen

Meglepő hír kering a finn sajtóban, amely szerint újra a visszatérésen gondolkozik a korábbi kiváló síugró, Janne Ahonen.

Igencsak izgalmas hírrel törték meg a csütörtök késő estét finn és norvég internetes oldalak, amelyek egybehangzóan arról számolnak be, hogy a visszatérésen gondolkozik a finnek legendás síugrója, Janne Ahonen. A még mindig csak 35 éves ex-versenyzőnek ugyanis az a legújabb álma, hogy részt vehessen a 2014-es téli olimpián. "Száz százalékig hiszek benne, hogy sikerülhet. Fizikálisan teljesen rendben vagyok" - nyilatkozta az MTV3 finn csatornának Ahonen.

A hallgatag finn síugró sokak kedvence volt annak idején - Fotó: Martti Kainulainen

A pályafutása során számos csúcsot felállító finn síugró rekordnak számító öt alkalommal nyerte meg a legendás Négysáncversenyt. Kedvenc eseményét persze a tervek szerint most sem akarja majd kihagyni, hiszen az olimpia előtti időszakban ismét elindulna a német-osztrák közös rendezésű viadalon.

A karrierje során 36 Világkupa versenyt megnyerő Ahonen 2008 márciusában egyszer már visszavonult, ám akkor a 2009/10-es Világkupa szezonban már ismét a sáncokon láthattuk őt, ahol a finn bajnoki cím megszerzése mellett még a Négysáncverseny második helyét is meg tudta szerezni Andreas Kofler mögött. A 2011 márciusában egy hazai versenyen, Lahtiban aztán ismét visszavonuló ötszörös világbajnok karrierjéből egyetlen dolog hiányzik csupán, hiszen egyéni olimpiai érme még nincsen. Lehet, hogy ezt jövőre Szocsiban 36 évesen pótolhatja?