Biatlon

Gössner szárnyalása a ruhpoldingi sprinten is folytatódott

  • VNA

A német Miriam Gössner sikerével ért véget a ruhpoldingi sprint verseny, amelyet Darja Domracseva előtt nyert meg.

A szerdai váltóverseny után pénteken este a nők 7,5 km-es sprint versenyével folytatódott a biatlon Világkupa sorozat. A ruhpoldingi versenyt a német Miriam Gössner nyerte meg, aki ezúttal is remek futásának köszönhette a győzelmet. A német biatlonos végül 7.1 másodperccel utasította maga mögé a fehérorosz Darja Domracsevát. A harmincadik születésnapját ünneplő finn Kaisa Mäkäräinen a másik két dobogóshoz hasonlóan egyetlen hibával zárta a pódiumon a versenyt.

A szinte szélmentes verseny során különösen jó körülmények uralkodtak, így a 99 fős mezőnyből 22-en is hibátlanul tudták le az egy álló és egy fekvő sorozatot a lövészetben. Gössner a mezőny elején, hatos rajtszámmal indult, így hamar eldőlt, hogy a mezőny jelenlegi legjobb futóját (ha elfogadhatóan lő), akkor nem lehet utolérni.

Újabb Világkupa sikerével Gössner a győzelmével átvette a vezetést a szakági versenyben, és az összetettben (437 pont) is alaposan megközelítette a most csak a 12. helyen végző, 514 pontos norvég Tora Bergert.

Biatlon Világkupa - Ruhpolding (GER) - női sprint 7,5 km
1. Miriam Gössner (GER) 20:57,2 0+1 hiba
2. Darja Domracseva (BLR) +7,1 mp 0+1
3. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +17,5 mp 1+0
4. Andrea Henkel (GER) +25,8 mp 0+0
5. Marie Dorin Habert (FRA) +35,7 mp 0+0
6. Jana Gerekova (SVK) +37,8 mp 0+0