Honvéd

Akkor leszek elégedett, ha nyerünk valamit - Marco Rossi

  • Szabó Tamás

Nem panaszkodik Marco Rossi. A Honvéd mestere elégedett együttese őszi teljesítményével, de azt is látja, hogy csapatának nehéz dolga lesz, ha ennél is feljebb akar lépni. Az olasz szakember a hathárom.hu-nak elmondta, a szezon végén akkor lesz igazán boldog, ha a Magyar Kupában vagy a Ligakupában nyerni tudnak.

Rossi

Marco Rossi elégedett a Honvéd őszi teljesítményével. Az olasz vezetőedző a szezon végén akkor lenne igazán boldog, ha csapata megnyerné az egyik kupasorozatot.

"Elégedettek vagyunk, mert a Magyar Kupában és a Ligakupában is továbbjutottunk, a bajnokságban pedig az ötödik helyen állunk - értékelt Rossi a hathárom.hu-nak. - A szezon végén akkor leszek igazán boldog, ha nyerünk valamint. Mindhárom sorozat nagyon fontos. A magyar futballban nehéz meghatározni, hogy melyik sorozatban van nagyobb esély a sikerre, mert a Magyar Kupában például azzal a Győrrel találkozunk, amely jelenleg a legjobb csapat, vezeti a bajnokságot. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de bármi megtörténhet. A bajnokságban szintén nem könnyű, hiszen számos riválisunk többet költhet erősítésere, hatékonyabb kerettel kezdhet tavasszal. Eközben mi valószínűleg ugyanazzal a kerettel játszunk, mint ősszel. Ez talán jó, de talán nem. Egy baloldali és középső védőt szeretnénk igazolni, mert ezeken a posztokon sem mennyiségileg, sem minőségileg nem állunk jól. Úgy vélem, ezúttal nehéz lesz elérni, hogy ismét indulhassunk az Európa Ligában. Persze minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy erősödjünk, feljebb kerüljünk, de ez nem könnyű."

Rossi nem tipikus olasz edző, a Honvéd legalábbis nem a védekező stílus híve. A kispestiek 27 gólt szereztek a bajnokságban, ennél csak a Győr és az MTK termelt többet.

"Játszanod kell a futballt ahhoz, hogy meccseket nyerj - magyarázta Rossi. - Csak akkor tudsz feljebb kerülni, ha a három pont megszerzésére törekszel. Habár játékosként védőként szerepeltem, de akkor is a támadófutball híve voltam, offenzív hátvédként segítettem az akciókat. Edzőként azokat a játékosokat szeretem, akik sokoldalúak. A modern futball megköveteli, hogy a futballisták mindenhez értsenek, hatékonyan védekezzenek és támadjanak."

A Budapest Honvéd nem utazik külföldi edzőtáborba, végig otthon készül, s hét felkészülési mérkőzést játszik. A kispestiek februárban a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnokságban listavezető Győrrel találkoznak, míg a Ligakupa legjobb nyolc csapata között a Péccsel csapnak össze.