Dakar 2013

Műszaki hiba miatt feladta a versenyt Carlos Sainz

Műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt a 2010-ben győztes Carlos Sainz a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali csütörtöki, hatodik szakaszán.

A kétszeres rali-világbajnok spanyol pilóta és navigátora, a német Timo Gottschalk 181 kilométert tett meg a 454 kilométeres hatodik etapból, amikor feltehetően a Buggy motorhibája miatt meg kellett állnia. Sainzot és társát a szervezők helikopterrel szállították a csütörtöki szakasz célállomására, Calamába.

A múlt szombaton rajtoló idei Dakar első etapját Sainz nyerte, majd a második napon eltévedt, nagy hátrányt szedett össze, másnap azonban a szervezők a rali hivatalos műholdas berendezésének meghibásodására hivatkozva visszaadták neki az elveszített időt, így összetettben az élre került. Egy nappal később aztán a rendezők jelezték, mégis Sainzék tehettek arról, hogy többször is áthaladtak ugyanazon az ellenőrző ponton, ennek megfelelően időeredményükhöz hozzáadták a vasárnap elvesztegetett több mint 21 percet. A spanyol pilóta így összetettben csak 23. volt a hatodik szakasz rajtja előtt.